GP Ιαπωνίας 2014 – Τι δεν χρειάζεται να ξέρεις

Σχετικά άρθρα

Maldonado

Μετά από ακόμη ένα κενό 2 εβδομάδων, επιστρέφουμε με όλες τις άχρηστες χρήσιμες πληροφορίες για αυτούς που θέλουν να τα ξέρουν όλα. Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα παραλειπόμενα του αγωνιστικού τριημέρου της Σιγκαπούρης.

Όπως αναφέραμε στις τελευταίες χρήσιμες πληροφορίες, η Mercedes έδωσε την θέση τρίτου οδηγού στον Pascal Wehrlein. Ο 19-χρονος ήταν στο Ασιατικό GP, αλλά χωρίς να έχει ακόμα την super license. Ποιος προσφέρθηκε να τον αντικαταστήσει, σε περίπτωση που χρειαζόταν οδηγό η Mercedes; Μα ο Rubens Barrichello –φυσικά-, ο οποίος πλησιάζοντας τον Toto Wolff του είπε:

Αν χρειάζεστε αντικαταστάτη, είμαι έτοιμος και σε φόρμα. Κάνω και πάλι πολύ συχνά καρτ και αδυνάτησα κιόλας.

Φυσικά -θέλω να πιστεύω- πρόκειται για αστείο του Βραζιλιάνου, ο οποίος στα 42 του σχολιάζει τις μεταδόσεις αγώνων F1, για λογαριασμό της Βραζιλιάνικης τηλεόρασης, αλλά ας δούμε λίγο πως τα πάνε και οι υπόλοιποι rookies.

Barrichello - Alonso

Ο Sergio Perez θα έχει στο Αμερικάνικο GP μια κερκίδα αφιερωμένη στους οπαδούς του, καθώς ο Μεξικανός οδηγός της Force India έχει αρκετούς θαυμαστές στην πίστα του Austin, η οποία απέχει μόλις 400 km από τα σύνορα του Μεξικό. Ο 24-χρονος δήλωσε:

Η παρουσία του κοινού στην πίστα της Αμερικής είναι πολύ δυνατή. Αισθάνομαι σχεδόν σαν να είμαι σπίτι μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου αφιέρωσαν μια κερκίδα για τους οπαδούς μου.

Αντίστοιχα και ο Daniil Kvyat θα έχει μια κερκίδα με το όνομά του, στην τέταρτη στροφή του αγώνα της πατρίδας του. Ο νεαρός Ρώσος σίγουρα δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα πως θα υπάρχει μια κερκίδα με το όνομά μου στη πίστα του Sochi. Συνήθως είναι ένας φόρος τιμής που αποτίνουν σε πρώην πιλότους, οπότε παραξενεύτηκα, αν και το θεώρησα μεγάλη τιμή. Περιμένω με ανυπομονησία να αγωνιστώ στη Ρωσία και να αποδώσω (τα μέγιστα) μπροστά στους συμπατριώτες μου.

Singapore

Για κάποιους οδηγούς το όνειρο της Formula 1 εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για άλλους όμως το όνειρο τελειώνει προτού καλά καλά ξεκινήσει. Η Simona de Silvestro φαίνεται πως δεν θα συνεχίσει στη Sauber, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σύμφωνα με την Αγωνιστική Διευθύντρια της ομάδας, Monisha Kaltenborn, η ομάδα έρχεται πρώτη σε σχέση με την καριέρα των οδηγών.

Από την αρχή θέλαμε απλά να την βοηθήσουμε και αυτό ακριβώς έκανα (προσωπικά) από την πρώτη μέρα που τη συνάντησα στο Hinwil. Νομίζω πως είναι η μόνη γυναίκα οδηγός που θα μπορούσε (να έχει μια θέση στη F1), αλλά πρέπει να διαθέτεις όλο το πακέτο και να αποδίδεις αυτά που έχεις συμφωνήσει.

Προφανώς η Simona έχει την ικανότητα, αλλά όχι τα χρήματα και τους χορηγούς για να διατηρήσει τη θέση της στην ομάδα. Το αν θα συνεχίσει να έχει κάποιο ρόλο στην ομάδα της Sauber, θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν και από τον μάνατζερ της 26-χρονης Ελβετίδας.

Κάποιος ο οποίος –σχεδόν- πέρασε από τη Formula 1, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πρωταθλήματος Moto GP, ο Valentino Rossi. Μπορεί ο Ιταλός να έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τους νέους κανόνες, αλλά όπως λέει ο ίδιος δεν θα σταματήσει ποτέ να παρακολουθεί Formula 1, γιατί τη λατρεύει. Πόσο κοντά ήταν όμως στο να μεταπηδήσει από τους 2 τροχούς στους 4;

Τότε είχε ακόμα πολλές δοκιμές (2006). Πήγα στη Βαλένθια με τη Ferrari και ήταν υπέροχα. Γοητεύτηκα, αλλά δεν είχα την καρδιά να σταματήσω από τις μηχανές, γιατί ήξερα πως είχα ακόμη μπροστά μου αρκετά καλά χρόνια και θα ήταν μεγάλο το ρίσκο. Δεν το μετάνιωσα ποτέ και νομίζω πως επέλεξα σωστά γιατί από τότε κέρδισα 2 ακόμη τίτλους.

Μου αρέσουν οι Bottas και Ricciardo, είναι πολύ δυνατοί… και υπάρχουν πάντα οι σπουδαίοι όπως ο Alonso και ο Vettel, οι οποίοι είναι πολύ καλοί. Φυσικά υπάρχει και ο Hamilton, που έρχεται συχνά να δει αγώνες (Moto GP) και πολλοί άλλοι ανερχόμενοι, νέοι οδηγοί.

Valentino Rossi - Ferrari

Μιας και αναφέραμε τον οδηγό της Mercedes, ο Lewis Hamilton και ο πατέρας του Anthony φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βρετανού πιλότου, η σχέση τους είναι στο επίπεδο που θέλει:

Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια όταν σαν είχα μιλήσει για τον πατέρα μου, τον μάνατζερ. Σας είχα πει πως δεν βλέπω την ώρα που θα βρίσκεται στο πλευρό μου, απλά σαν πατέρας. Αυτό είναι που βλέπετε τώρα και είναι υπέροχο συναίσθημα. Σήμερα (21/09) ήρθε στο αυτοκίνητο και μου έσφιξε το χέρι. Αυτό είναι πολύ πολύ ξεχωριστό. Συνήθως τον αγκαλιάζω πριν μπω (στο μονοθέσιο), αλλά νομίζω πως ήταν στη τουαλέτα ή κάτι τέτοιο. Μου έλλειψε.

Εγώ ελπίζω ο Anthony να έπλυνε καλά τα χέρια του πριν σφίξει αυτό του γιού του, αλλά χαίρομαι που μια δύσκολη σχέση ανάμεσα σε πατέρα και γιο επιτέλους εξομαλύνθηκε.

Hugo Boss - Mercedes

Καλά τα νέα για τη Mercedes, κακά για τη McLaren, καθώς η Hugo Boss αποφάσισε να χορηγήσει την Γερμανική ομάδα από το 2015, διακόπτοντας την συνεργασία της με τη McLaren, η οποία κρατούσε από το 1981. Περισσότερα για τη νέα συνεργασία Mercedes-Hugo Boss μπορείς να διαβάσεις στο δελτίο τύπου.

Μια συνεργασία που καλά κρατεί –πάνω από 60 χρόνια-, είναι αυτή της Ferrari και της Shell. Από κοινού, οι δύο ομάδες ανακοίνωσαν ένα νέο είδος λαδιού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στην F14 T, στο GP Σιγκαπούρης. Το νέο λάδι κατασκευάζεται με την υγροποίηση του φυσικού αερίου, αποφεύγοντας έτσι τις ακαθαρσίες που έχουν τα συμβατικά λάδια. Το Shell Helix Ultra, το οποίο κατασκευάζεται στο Κατάρ, είναι αποτέλεσμα μελέτης 40 χρόνων και μετά από 3 χρόνια δοκιμών μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και στον 059/3 της Ferrari.

Ricciardo Kart

Νέα και για τον Daniel Ricciardo, ο οποίος παρουσίασε τη δική του μάρκα καρτ, ονόματι… Ricciardo Kart. Εκτός από τα μονοθέσια που θα κατασκευάζονται για όλες τις κατηγορίες, από το νέο έτος θα υπάρχει και ομάδα Ricciardo Kart, η οποία θα συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα καρτ. Ο χαμογελαστός Αυστραλός δήλωσε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ επιτέλους να ξεκινήσω αυτό το έργο. Μεγάλωσα αγωνιζόμενος σε καρτ και δεν σταμάτησα ποτέ να τα στηρίζω, ακόμη και όταν ανέβηκα στις κατηγορίες μονοθεσίων. Η δυνατότητα που έχω για να σχεδιάσω και να κατασκευάσω κάτι από το μηδέν, είναι μια συναρπαστική περιπέτεια.

Επιστρέφοντας στη γειτονική Ιταλία, εκατοντάδες Tifosi μαζεύτηκαν έξω από το Maranello για να αποχαιρετήσουν τον Luca di Montezemolo. Μέλη του Caprino Bergamasco, μαζί με άλλα Ιταλικά γκρουπ, όπως τα Prato και Sirmione, ενώθηκαν με απεσταλμένους από τη Βραζιλία (Curitiba), τον Καναδά (Τορόντο) και απλούς τουρίστες και ξεδίπλωσαν ένα πανό με το cavallino rampante, φωνάζοντας:

Ευχαριστούμε, θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας.

Δεν είναι όμως όλα τόσο ρόδινα με την Ιταλική ομάδα, αφού προσφάτως η Ferrari έχασε την δικαστική μάχη με τον μηχανικό της ομάδας, Steve Clark. Ο Βρετανός ξεκίνησε στους κόκκινους το 2012 ως Ανώτερος Τεχνικός Σύμβουλος Πίστας, αλλά κατέληξε να δουλεύει σε άλλα προγράμματα της Ferrari, όπως τη σχεδίαση bobsled και καγιάκ.

Ο Clark μήνυσε τη Ferrari, υποστηρίζοντας πως η καριέρα του πληγώθηκε από τις επιλογές της Ιταλικής ομάδας. Τώρα, ο 48-χρονος πρώην μηχανικός της Mercedes, σύμφωνα με την δικαστίνα Valeria Vaccari, θα πρέπει να επανατοποθετηθεί στην παλιά του θέση ή σε κάποια αντίστοιχη.

Max Chillton

Φτάνοντας στα τελευταία νέα που αφορούν το GP Ιαπωνίας, η Marussia θα αντικαταστήσει τον Max Chilton –να ‘ναι καλά οι 100.000 λίρες του- στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, με τον Will Stevens. Ο Chilton –με στυλ Raikkonen– απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, λέγοντας:

Ξέρω πολύ καλά τον Will. Είναι πολύ καλός μου φίλος και χαίρομαι που θα το κάνω. Ξεκίνησα 9 χρονών στα καρτ εναντίων του και τώρα είμαστε καλοί φίλοι και παίζουμε μαζί γκόλφ, μια φορά το μήνα.

Kobayashi

Αλλαγές στην πίστα της Suzuka έχουμε στα αριστερά τις στροφής 15, με την τοποθέτηση προστατευτικών μπαριέρων TecPro, ενώ ενδιάμεσα από τις στροφές 15 και 16 έχει τοποθετηθεί νέα άσφαλτος. Όλα αυτά θα τα δούμε στον Κυριακάτικο αγώνα, αν φυσικά αυτός δεν γίνει … Σάββατο.

Ο τυφώνας Phanfone υπάρχει περίπτωση να περάσει την Κυριακή από τη Suzuka, για αυτό το λόγο Charlie Whiting και Bernie Ecclestone είναι σε συνεχή τηλεφωνική συνομιλία. Στην περίπτωση που η κατεύθυνση του τυφώνα περάσει από τη πίστα, ο αγώνας είτε θα ακυρωθεί, είτε θα γίνει το Σάββατο. Φήμες που θέλουν τον Ecclestone να προσφέρει χρήματα στον Phanfone για να αλλάξει πορεία… παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

[Πηγές: GMM, Twitter, YouTubeAutoSport, ESPN, Formula1, KartingAustralia, Gazzetta, FIA | Photo Copyright: Mark Priestley]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

MERCEDES AMG PETRONAS AND HUGO BOSS ANNOUNCE PARTNERSHIP

Posted: Wednesday 01 October 2014 at 10:53

The MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team is delighted to announce a new partnership with HUGO BOSS, effective from 1 January 2015 onwards.

HUGO BOSS, a market leader in the upper premium and luxury global apparel market, becomes a Team Partner of MERCEDES AMG PETRONAS, and the team’s Official Supplier of Lifestyle and Formal Wear Clothing.

With Mercedes-Benz and HUGO BOSS formally intensifying their existing co-operations earlier this year, extending the partnership into the brand’s Formula One team was a logical progression. A long-standing supporter of Formula One and motorsport, HUGO BOSS has vast experience in sport and lifestyle sponsorship where Mercedes-Benz is also active.

HUGO BOSS will create high-performance teamwear for MERCEDES AMG PETRONAS for use at the Formula One race tracks and the team’s headquarters, with HUGO BOSS branding to feature on the 2015 Silver Arrows cars and trackside collateral. HUGO BOSS will also develop a ‘BOSS for Mercedes-Benz Collection’, inspired by the Formula One team, which will be available twice a year featuring high-end menswear fashion.

Head of Mercedes-Benz Motorsport, Toto Wolff, commented: “We are delighted to welcome HUGO BOSS to our family of team partners, and to further extend the existing partnership with Mercedes-Benz. The synergies between our two companies are both striking and extensive; we operate to the highest levels of precision and quality in our pursuit of perfection, with both brands targeting the premium and luxury market. As a team, we are very pleased to have attracted another brand of the stature of HUGO BOSS to add to our already extensive and impressive suite of partners. Everyone at the team is excited about the prospect of being ‘kitted out’ by HUGO BOSS at the race tracks next season.”

Gerd von Podewils, Senior Vice President Global Communications, Hugo Boss, said: “MERCEDES AMG PETRONAS and HUGO BOSS are a perfect fit in terms of their brand values, and both can look back on long success stories. We are pleased to join forces with such a strong partner and look forward to the synergies our partnership will generate down the road.”

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr