Βρέθηκε συλλογή από 36 Corvette, με το νέο ιδιοκτήτη να τις ανακασκευάζει για να τις πουλήσει

Σχετικά άρθρα

peter-max-36-corvette-collection-finally-saved-heading-to-auction-88157_1

Το 1989 υπήρχε ένας διαγωνισμός στο αμερικάνικο συνδρομητικό μουσικό κανάλι VH1, που το μεγάλο βραβείο ήταν 36 Corvette. Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν ήταν τυχαίος, καθώς κάθε μια από τις Corvette σηματοδοτούσε κάθε μια χρονιά κατασκευής της.

Τότε, είχαν λάβει μέρος πάνω από 1 εκατ. θεατές, μέσω χρεώσιμης τηλεφωνικής συμμετοχής, με τον Dennis Amodeo να αναδεικνύεται τυχερός νικητής. Ο έμπορος χαλιών λίγο μετά την παραλαβή του βραβείου του, πούλησε την συλλογή των αυτοκινήτων στον pop καλλιτέχνη Peter Max.

Όμως, παρόλο που τα πανέμορφα αυτοκίνητα, θεωρητικά, θα αποτελούσαν μέρος ενός καλλιτεχνικού project του Max, αυτά κατέληξαν να σκονίζονται σε μια αποθήκη. Ο λόγος ήταν γιατί ο εκκεντρικός καλλιτέχνης είχε να ασχοληθεί με άλλα, προφανώς πιο ενδιαφέροντα, projects, ενώ είχε μπλεξίματα και με την εφορία για φοροδιαφυγή.

Restoring a One-of-a-Kind Corvette Collection09

Όλα αυτά τα χρόνια τα αυτοκίνητα αφέθηκαν στην μοίρα τους, γι’αυτό αρκετά από αυτά δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση. Όμως, ο Peter Heller, μαζί με την οικογένεια του, αγόρασαν προς άγνωστο ποσό την εκπληκτική αυτή συλλογή φέτος το καλοκαίρι και σκοπεύουν να τα ανακατασκευάσουν όλα, ώστε να τα πουλήσουν σε δημοπρασία το επόμενο χρόνο. Το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί είναι άγνωστο, με την οικογένεια να ελπίζει ότι θα βρεθεί κάποιος που θα αγοράσει όλη τη συλλογή, και όχι ξεχωριστά κάθε αυτοκίνητο.

Restoring a One-of-a-Kind Corvette Collection10

Η αξία τους είναι αρκετά μεγάλη, αν αναλογιστείς ότι μέσα σε όλα υπάρχουν κάποια πολύ σπάνια μοντέλα, όπως αυτό του 1953 με αριθμό πλαισίου 291 (από τα 300 που κατασκευάστηκαν) ή του 1955, που είναι ένα από τα 700 που βγήκαν από το εργοστάσιο εκείνη τη χρονιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...