Ο Ecclestone είναι έτοιμος να αποχωρήσει, για να μπει στην F1 η Audi και το VW Group

Σχετικά άρθρα

ecclestone

Το Grand Prix του Μπαχρέιν μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το περσινό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας άφησε παραπονεμένους από πλευράς ειδήσεων. Μετά από την διαφαινόμενη συμφωνία για κινητήρες 1.000 ίππων από το 2017, μαθαίνουμε πως ο Bernie Ecclestone είναι διατεθειμένος να αφήσει τη θέση του, προκειμένου να μπει στη Formula 1 η Audi και κατ’ επέκταση το VW Group.

Πηγές κοντά στην εταιρεία τονίζουν πως η είσοδος στην F1, θα προχωρήσει μόνο εάν δεν είναι υπεύθυνος ο Ecclestone, εξαιτίας των εχθρικών συναισθημάτων του Ferdinand Piech προς το πρόσωπο του Βρετανού. Και αν η είσοδος του Group στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ έχει καταντήσει ανέκδοτο, κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν η απάντηση που έδωσε ο Bernie στον Eddie Jordan.

Κανείς δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο (για τα συναισθήματα του Piech). Αλλά αν συνέβαινε αυτό, θα έφευγα. Σίγουρα θα ήμουν ευτυχής να παραιτηθώ αμέσως, για να φέρω αυτούς τους ανθρώπους στην F1. Το λέω απολύτως σοβαρά και είναι αλήθεια.

Πάντως, θα ήθελα να αφήσω το σπορ σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι τώρα, αφού η σημερινή βουτιά οφείλεται στο κόστος.

Εκεί που ο 84χρονος δεν έχει διάθεση να χαλαρώσει την στάση του ή να χαριστεί οικονομικά, είναι ως προς τους διοργανωτές των Grand Prix, δηλώνοντας για τις τύχες της Monza:

Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Δεν έχουν κάποια συμφωνία, κάτι σαν την Γερμανία. Θα σας πω κάτι. Μου είπαν πως πρέπει να κρατήσουμε τις ιστορικές πίστες, όταν δεν είχαμε αγώνα στη Γαλλία. Και τώρα το ίδιο για την Γερμανία. Έχουμε, όμως, κάποιους καλούς αντικαταστάτες, έτσι δεν είναι;

Με το ζεστό χρήμα από το Αζερμπαϊτζάν να ετοιμάζεται για την είσοδό του στην Formula 1, σίγουρα -κατά τον Ecclestone- υπάρχουν καλοί και άξιοι αντικαταστάτες των ιστορικών Ευρωπαϊκών σιρκουί.

ΠηγήBBC Sport
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...