Ο Branson προκαλεί: Η Formula E θα ξεπεράσει τη Formula 1 σε 5 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Virgin Racing

Η ηλεκτρική ενέργεια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στ’ αυτοκίνητα παραγωγής· είτε σε κάποιο υβριδικό σύστημα είτε ως η μοναδική που μπορεί να θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητο. Η «πράσινη» αυτή κατεύθυνση έχει επηρεάσει -δυστυχώς κατά τη γνώμη μου- και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και κυρίως τη Formula 1. Μάλιστα, πέρυσι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δημιούργησε ένα νέο ηλεκτρικό πρωτάθλημα, τη Formula E, προκειμένου να δείξει τις οικολογικές τις διαθέσεις.

Διάφορα ονόματα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της FIA, κι ένα από αυτά ήταν η Virgin Racing, η οποία αποχώρησε από τη Formula 1 στα τέλη του 2011. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο γνωστός επιχειρηματίας Richard Branson, θέλησε να πάρει μέρος στη Formula E (μαζί με την DS πλέον) και τώρα φροντίζει να υποστηρίξει με δόσεις υπερβολής το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει, καθώς θεωρεί ότι θα ξεπεράσει ακόμα και τη Formula 1 τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά τη δημοτικότητα.

Νομίζω πως σε 4 ή 5 χρόνια, θα δείτε τη Formula E να ξεπερνά τη Formula 1 σε αριθμό οπαδών. Όσο περνά ο καιρός, η επιχείρηση της «καθαρής» ενέργειας θα ξεπεράσεις τις άλλες επιχειρήσεις.

Οι απόψεις του Άγγλου συνεχίζουν να είναι μάλλον υπερβολικές, καθώς πιστεύει πως το τέλος των αυτοκινήτων που κινούνται με υγρά καύσιμα δεν απέχει πολύ.

Σε 20 χρόνια από τώρα, δε θα υπάρχει κανένα νέο αυτοκίνητο που θα κινείται με βενζίνη. Η σημερινή τεχνολογία είναι απαρχαιωμένη.

[Photo Copyrights: LAT Photographic]

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...