Επίσημο: Η Liberty Media εξαγόρασε το MotoGP για 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η Liberty Media ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά του 86% των μετοχών της Dorna, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των πρωταθλημάτων του MotoGP και WorldSBK, καθώς και άλλων σειρών αγώνων, όπως το MotoE World Cup.

Το deal “έκλεισε” στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ, με το αντάλλαγμα του μετοχικού κεφαλαίου προς τους πωλητές να αποτελείται από περίπου 65% μετρητά και 21% κοινές μετοχές της Series C Liberty Formula One. Η Dorna κράτησε το υπόλοιπο 14% της ιδιοκτησίας της στην επιχείρηση.

Ωστόσο, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024, αλλά χρειάζεται την έγκριση διάφορων ρυθμιστικών οργανισμών παγκοσμίως, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η συμφωνία αναφέρει ότι η Dorna θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα εντός του ομίλου της Liberty Media, διατηρώντας την έδρα της στη Μαδρίτη της Ισπανίας και τον Carmelo Ezpeleta στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, που έχει τη θέση του CEO από το 1994.

Με αυτόν τον τρόπο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Formula 1 επεκτείνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σε δηλώσεις του, ο Greg Maffei, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media, είπε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο μας με κορυφαία αθλητικά και ψυχαγωγικά αγαθά με την εξαγορά του MotoGP. Το MotoGP είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με μια πιστή, ενθουσιώδη βάση θαυμαστών, συναρπαστικούς αγώνες και ένα ιδιαίτερα παραγωγικό χρηματοοικονομικό προφίλ.

Ο Carmelo και η διοικητική του ομάδα έχουν δημιουργήσει ένα υπέροχο αθλητικό θέαμα που μπορούμε να επεκτείνουμε σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό. Η επιχείρηση έχει σημαντική ανοδική πορεία και προτίθεμαι να αναπτύξω το άθλημα για τους οπαδούς του MotoGP, τις ομάδες, τους εμπορικούς συνεργάτες και τους μετόχους μας.

Από την πλευρά του, ο Carmelo Ezpeleta τόνισε:

Αυτό είναι το τέλειο επόμενο βήμα στην εξέλιξη του MotoGP και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτά που φέρνει αυτό το ορόσημο στη Dorna, στα paddock του MotoGP και στους φιλάθλους των αγώνων.

Είμαστε περήφανοι για το παγκόσμιο άθλημα που έχουμε αναπτύξει και αυτή η συναλλαγή είναι μια μαρτυρία της αξίας του αθλήματος σήμερα και της δυναμικής της για ανάπτυξη. Η Liberty έχει μια απίστευτη πορεία στην ανάπτυξη αθλητικών περιουσιακών στοιχείων και δεν θα μπορούσαμε να επιθυμούμε καλύτερο εταίρο για να επεκτείνουμε τη βάση θαυμαστών του MotoGP σε όλο τον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...