H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Σχετικά άρθρα

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν τότε είχε παρουσιάσει το BRZ RA. Στη συνέχεια και με την κυκλοφορία της δεύτερης γενιά του, η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε πριν δύο χρόνια το BRZ Cup Car Basic, και σήμερα βλέπουμε τις αναβαθμίσεις που ετοίμασε για το μοντέλο η εταιρία με σήμα τις Πλειάδες.

Το BRZ Cup Car Basic διαθέτει ατσάλινους τροχούς 16 ιντσών με ελαστικά 205/55 R16, καθώς η Subaru γνωρίζει ότι αυτοί θα αλλαχτούν άμεσα με αγωνιστικές ζάντες και ελαστικά.

Για το 2024, το BRZ Cup Car Basic διαθέτει επανασχεδιασμένο roll-cage έξι σημείων και πλαϊνές μπάρες, με τη Subaru να αναφέρει ότι τοποθετεί πλέον στο αγωνιστικό το σύστημα EyeSight, κάτι εντελώς απροσδόκητο και πιθανώς άχρηστο για αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε πίστα.

Ακόμα, έχουν αφαιρεθεί οι πλαϊνοί αερόσακοι και οι τύπου κουρτίνας, όπως επίσης και η ηχομόνωση. Υπάρχουν νέα πατάκια, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, νέο κάλυμμα πίσω διαφορικού που προσφέρει βελτιωμένη ψύξη και αερόψυκτο ψυγείο λαδιού.

Μηχανικά ο 2,4-λίτρων boxer ατμοσφαιρικός κινητήρας δεν έχει καμία αλλαγή και αποδίδει 235 άλογα με 250 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Το ενιαίο πρωτάθλημα έχει δύο κατηγορίες τις Professional και Clubman, με την πρώτη να απευθύνεται σε επαγγελματίες οδηγούς και την δεύτερη σε ερασιτέχνες.

Η τιμή του BRZ Cup Car Basic στην Ιαπωνία ορίζεται στα 3.340.000 yen χωρίς ΦΠΑ (20.450 ευρώ) ή 3.700.400 yen με ΦΠΑ 10% (22.500 ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...