Η Daimler υπόσχεται ότι το pickup της θα είναι μια πραγματική Mercedes

Σχετικά άρθρα

mercedes benz pickup rendering

Παρότι γνωρίζουμε ότι το pick-up της Mercedes-Benz θα είναι πρακτικά ένα Nissan Navara με σήμα το αστέρι, η γερμανική εταιρία το περιγράφει ότι θα είναι ένα πραγματικό Mercedes.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το γερμανικό pickup θα μοιραστεί μερικά μέρη από τη νέα NP300 πλατφόρμα της Nissan (βλέπε Navara), αλλά θα εξελιχθεί και θα σχεδιαστεί από την Daimler για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της, ενώ θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Mercedes-Benz. Θα κατασκευάζεται από τη Nissan στα εργοστάσια της στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και στη Κόρδοβα της Αργεντινής, με το pickup να είναι διπλοκάμπινο, στοχεύοντας τόσο σε συμβατική χρήση, όσο και σε επαγγελματική και δεν θα είναι ένα κλασικό cowboy φορτηγάκι για τη Βόρεια Αμερική.

Παρόλα αυτά, το μέλος του συμβουλίου της Daimler, Thomas Weber, αναφέρει ότι θα είναι σημαντικά διαφορετικό από το αυτοκίνητο που θα βασίζεται, ώστε να δικαιολογήσει και την αισθητά ακριβότερη τιμή του από τα Navara, VW Amarok και Ford Ranger, όντως το πρώτο pickup από έναν premium κατασκευαστή (σ.σ. δε ξέρω κατά πόσο είναι τιμητική μια τέτοια πρωτιά).

Πιθανολογείται ότι θα κινείται με τον 3-λιτρο V6 turbodiesel κινητήρα απόδοσης 258 ίππων και 620 Nm ροπής, που τοποθετείται και στην GLE 350 d 4MATIC. Αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το κλείσιμο της δεκαετίας και θα πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Νότιας Αφρικής και της Αυστραλίας, ενώ αργότερα θα πωλείται και στις Η.Π.Α. Η παραγωγή του θα γίνεται από την Nissan στο εργοστάσιο της Renault στην Κόρδοβα της Αργεντινής, καθώς και στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...