Από €83.000 το Volkswagen Touareg 3.0 TDI

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-Touareg-3.0-TDI-1

Η ελληνική αντιπροσωπεία της VW στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως το Volkswagen Touareg με τον 3.0 TDI κινητήρα ξεκινά από τις 83.000 ευρώ. Ο νέος V6 κινητήρας αντικαθιστά τον 3,0-λιτρο TDI με τα 245 άλογα, και παράγει 262 άλογα στις 4.000 σ.α.λ με 580 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ, καταναλώνοντας 6,9 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ, εκπέμποντας 180 γρ/χλμ CO2. Ο κινητήρας διαθέτει νέο καταλύτη, πληροί τα στάνταρ του Euro 6 και εξοπλίζεται με τεχνολογία coasting που αποσυμπλέκει τον κινητήρα από το κιβώτιο όταν δεν χρειάζεται επιτάχυνση, ώστε να μειωθεί η μέση κατανάλωση. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 220 χλμ/ώρα. Το Touareg έχει ικανότητα έλξης 3.500 κιλά με τον κινητήρα να συνδυάζεται με 8-ταχύτο αυτόματο κιβώτιο Tiptronic.

Στην Ελλάδα προσφέρεται στην έκδοση ‘Terrain Tech” όπου αντί για το κλασσικό διαφορικό Torsen, διατίθεται με ένα πιο ισχυρό, ειδικά εξελιγμένο για κίνηση εκτός δρόμου κεντρικό διαφορικό, που περιλαμβάνει υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (2.69:1), καθώς και δυνατότητα κλειδώματος. Σε νορμάλ συνθήκες η κατανομή της ροπής είναι 40:60 εμπρός-πίσω και μπορεί να κλειδώσει σε 50:50. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος 100% του πίσω διαφορικού. Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και η ενισχυμένη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (10 χιλιοστά εμπρός και 15 πίσω). Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν την κίνηση σε εδάφη με κλίση μέχρι και 45 μοίρες.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Νέο Volkswagen Touareg

Η Kosmocar- Volkswagen ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης του νέου Touareg στην Ελληνική αγορά. To πολυτελές SUV με το υψηλό επίπεδο άνεσης, την άριστη ποιότητα και τις αξεπέραστες δυνατότητες εκτός δρόμου, επιστρέφει πλήρως αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και με πιο επιβλητική εμφάνιση.

Εξωτερική εμφάνιση

Το νέο Touareg έχει εξελιχθεί σχεδιαστικά, ενσαρκώνοντας το DNA της νέας αισθητικής της Volkswagen, που ξεκίνησε με το νέο Passat. Η καθαρότητα των γραμμών καθώς και ο πιο έντονος οριζόντιος διαχωρισμός των τμημάτων του αμαξώματος, δείχνουν το νέο Touareg πολύ πιο φαρδύ, ενώ οι πιο έντονες σχεδιαστικές γραμμές δημιουργούν μια αρκετά επιβλητική σιλουέτα.

Εσωτερικός διάκοσμος

Το εσωτερικό του νέου Touareg αναδίδει τη μοναδική σχέση των χαρακτηριστικών ενός στιβαρού SUV και ενός πολυτελούς μοντέλου. Όλα τα χειριστήρια διαθέτουν κορυφαίας ποιότητας περιστροφικούς αλουμινένιους διακόπτες, χαρίζοντας μια αισθητά αναβαθμισμένη ποιότητα τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αίσθηση. Επεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα έχει επίσης δεχθεί και το τμήμα που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ενώ οι δερμάτινες επενδύσεις και τα εμπρός καθίσματα με χειροκίνητη οσφυϊκή ρύθμιση ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, όπως επίσης και το πίσω κάθισμα με δυνατότητα μετακίνησης μέχρι και 160 χιλιοστά κατά μήκος. Η πλάτη μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί / ανακληθεί τμηματικά σε αναλογία 40:20:40, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί και η κλίση της.

Πανίσχυρος και εξαιρετικά οικονομικός V6 TDI

Η απόδοση του δυνατού 3,0 V6 TDI έχει αυξηθεί στα 262PS, στις 4.000σαλ. Με τη μέγιστη ροπή να βρίσκεται στα 580Nm (από τις 1.750σαλ), το Touareg V6 TDI επιταχύνει μέχρι τα 100χλμ σε μόλις 7,3δλ. με τελική ταχύτητα 220 χλμ/ώρα. Δεν είναι όμως μόνο ένα κορυφαίο αυτοκίνητο μεγάλου τουρισμού, αλλά και ένα πανίσχυρο όχημα ρυμούλκησης: Το Touareg έχει ικανότητα έλξης 3.500 κιλά. Παρά την αυξημένη ισχύ, η κατανάλωση του V6 TDI μειώθηκε στα 6,9 λιτ./100 km (180 gr/km CO2).

Με τη βοήθεια του νέου καταλυτικού μετατροπέα SCR (χρήση AdBlue / περίπου 15.000χλμ ανά γέμισμα), ο κινητήρας V6 TDI υπερκαλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6.

Αποδοτικότητα

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στις τεχνολογικές βελτιώσεις με σκοπό την μέγιστη αποδοτικότητα. Η Volkswagen κατάφερε να μειώσει τις τιμές κατανάλωσης έως και 5% σε σχέση με τις πολύ καλές τιμές του προηγούμενου μοντέλου, με:

  • Εκτεταμένες αεροδυναμικές βελτιώσεις στους αεραγωγούς, στα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών και με νέα αεροδυναμικά βοηθήματα στα φτερά
  • Ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης
  • Περιορισμό των απωλειών λόγω τριβής, στο αυτόματο κιβώτιο των 8-σχέσεων
  • Το νέο σύστημα Proactive Stop-Start (σβήνει τον κινητήρα μόλις η ταχύτητα πέσει κάτω από τα 7χλμ) και τη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας
  • Τη λειτουργία «coasting». Μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, ο κινητήρας απεμπλέκεται από το κιβώτιο και το αυτοκίνητο «ρολάρει» ελεύθερα. Η λειτουργία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε υψηλές ταχύτητες (μέχρι τα 150 χλμ/ώρα), δηλαδή ακόμη και σε αυτοκινητόδρομο.

Κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα μετάδοσης 4MOTION Terrain Tech

Το νέο Touareg διατίθεται με 8-ταχύτο κιβώτιο Tiptronic. Η 7η και 8η σχέση είναι σχεδιασμένες με κύριο γνώμονα την οικονομία καυσίμου. Για παράδειγμα, η 8η σχέση μειώνει τις στροφές του κινητήρα κατά 34% σε σχέση με την 6η σχέση.

Στην Ελλάδα, το Touareg V6 TDI των 262PS προσφέρεται στην έκδοση ‘Terrain Tech’, όπου αντί για το κλασσικό διαφορικό Torsen, διατίθεται με ένα πιο ισχυρό, ειδικά εξελιγμένο για κίνηση εκτός δρόμου κεντρικό διαφορικό, που περιλαμβάνει υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (2.69:1), καθώς και δυνατότητα κλειδώματος. Σε νορμάλ συνθήκες η κατανομή της ροπής είναι 40:60 εμπρός-πίσω και μπορεί να κλειδώσει σε 50:50. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος 100% του πίσω διαφορικού. Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και η ενισχυμένη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (10 χιλιοστά εμπρός και 15 πίσω). Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν την κίνηση σε εδάφη με κλίση μέχρι και 45 μοίρες.

Ένα από τα πιο καινοτόμα και ασφαλέστερα επιβατικά αυτοκίνητα

Το Touareg διέθετε πάντα πληθώρα καινοτόμων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Η προηγούμενη γενιά είχε πολλές «Παγκόσμιες πρωτιές», μεταξύ των οποίων:

  • Το Easy Open για την πόρτα του χώρου αποσκευών
  • Tο σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού «Dynamic Light Assist – DLA»
  • Το «Adaptive Cruise Control – ACC» με την λειτουργία «Stop & Go» που ακολουθεί αυτόνομα την ροή της κυκλοφορίας σε συνθήκες συμφόρησης.

Το νέο Touareg αναδεικνύεται σαν ένα από τα ασφαλέστερα και πιο άνετα SUV της αγοράς, διαθέτοντας νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ή αναβαθμίσεις υφιστάμενων συστημάτων, όπως η πιο εξελιγμένη έκδοση του Adaptive Cruise Control, το ACC Plus. Το νέο σύστημα επικοινωνεί πλέον με άλλα συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως το Front Assist, το City Emergency Braking, το Side Assist, το Park Pilot (όλα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό) προσφέροντας τη δυνατότητα αποφυγής οπίσθιας πρόσκρουσης από διερχόμενο αυτοκίνητο. Εάν για παράδειγμα, ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης από πίσω, τότε το σύστημα επεμβαίνει επιταχύνοντας το Touareg (εφόσον βέβαια υπάρχει διαθέσιμος χώρος μπροστά).

Η Kosmocar- Volkswagen προσφέρει το κορυφαίο της SUV σε μια, ειδική έκδοση, με το ιδιαίτερα σοφιστικέ σύστημα 4κίνησης. Διαθέτει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, με πληθώρα οδηγικών βοηθημάτων, καθώς και συστημάτων άνεσης. Αναλυτικές πληροφορίες εξοπλισμού θα βρείτε στον επισυναπτόμενο οδηγό μοντέλου.

Η ενδεικτική λιανική τιμή είναι:

Περιγραφή Τιμή
3.0 V6 TDI SCR 262PS Terrain Tech € 83.000

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...