Η Subaru ετοιμάζει κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Subaru WRX Concept (2)
Subaru WRX Concept

Αν οι φήμες αυτές είναι αληθινές, η Subaru ετοιμάζει να εκπλήξει τον κόσμο, μιας και φέρεται να ετοιμάζει ένα κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Subaru δοκιμάζει αυτό το διάστημα ένα πρωτότυπο κεντρομήχανο αυτοκίνητο στο κέντρο εξέλιξης και δοκιμών της, στη πόλη Tochigi της Ιαπωνίας.

Οι φήμες θέλουν το πρωτότυπο να βασίζεται πάνω σε ένα τροποποιημένο σασί του BRZ, με τον boxer κινητήρα να βρίσκεται εγκατεστημένο στο κέντρο του αυτοκινήτου και να συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο boxer κινητήρας δίνει κίνηση στον πίσω άξονα, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να κινούν τους μπροστά τροχούς, κάνοντας έτσι το μοντέλο τετρακίνητο, έχοντας και torque vectoring λειτουργία, κάτι που βελτιώνει κατά πολύ τα οδηγικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Η Subaru αναμένεται να παρουσιάσει ένα σπορ πρωτότυπο, βασισμένο πάνω στο κεντρομήχανο πρωτότυπο που δοκιμάζει, σε περίπου 2 χρόνια από σήμερα και αναλόγως της αντίδρασης που θα έχει στο κοινό, τότε θα αποφασίσει αν θα το περάσει στη παραγωγή. Αν πάρει τελικά το πράσινο φως, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της που παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τις φήμες να μιλούν πως θα φορά έναν turbo 1.600άρη boxer κινητήρα που μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες θα αποδίδει περίπου 330 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...