BMW: Νέος τετράτουρμπος εξακύλινδρος diesel με 394 άλογα

Σχετικά άρθρα

2013-bmw-750i-engine-bayjpg

H BMW στο περιθώριο του International Vienna Motor Symposium στην Αυστρία παρουσίασε ένα νέο τετράτουρμπο εξακύλινδρο 3.0-λίτρων diesel κινητήρα.

Ο κινητήρας αποδίδει 394 άλογα με 760 Nm ροπής μεταξύ 2.000 – 3.000 σ.α.λ. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως ο κινητήρας μπορεί να παράξει ακόμη μεγαλύτερη ροπή, αλλά η BMW την περιόρισε στα 760 Nm λόγω του περιορισμού του 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF.

Ο κινητήρας που αντικαθιστά τον tri-turbo εξακύλινδρο κινητήρα, όχι μόνο είναι ισχυρότερος, αλλά ταυτόχρονα καταναλώνει 5% λιγότερο καύσιμο, ενώ είναι και φθηνότερος στη κατασκευή του. Η μεγαλύτερη αλλαγή ανάμεσα στους δύο κινητήρες είναι η αντικατάσταση του μεγάλου turbo, με δύο μικρότερα, που παρά την προσθήκη ενός νέου turbo, οι μηχανικοί της BMW κατάφεραν και διατήρησαν το ίδιο ακριβώς βάρος.

Το πρώτο μοντέλο που θα τον φορέσει θα είναι η Σειράς 7, στην έκδοση 750d xDrive. Αυτή θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 4,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Αργότερα τον κινητήρα θα τον φορέσουν και τα X5 M50d, X6 M60d και M550d xDrive.

Πηγή7post.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...