O Harry Metcalfe μας δείχνει την Jaguar XJR του

Σχετικά άρθρα

Jaguar XJR

Ο Harry Metcalfe δεν έχει κρύψει ποτέ πως λατρεύει τα μοντέλα της Jaguar, καθώς στο παρελθόν είχε εργαστεί ως σύμβουλος της Jaguar Land Rover.

Πριν κάτι μήνες μας είχε δείξει την F-Type Project 7 που είχε προσθέσει στο γκαράζ του, και στο τελευταίο του video θα τον δούμε να μας μιλάει για την XJR. Αυτή διαθέτει ακριβώς τον ίδιο εξωτερικό χρωματικό συνδυασμό με το sport roadster, ενώ αυτό που πραγματικά εντυπωσίασε τον βρετανό είναι η εφαρμογή του κινητού, που μπορεί να ελέγξει διάφορες παραμέτρους του αυτοκίνητο.

H Jaguar παρουσίασε την καινούργια XJR στην έκθεση της Νέας Υόρκης τ0 2014 και την περιγράφει ως μια “δυναμική ναυαρχίδα”, η οποία φορά νέο bodykit αποτελούμενο από νέο μπροστά προφυλακτήρα, πλαϊνά spoiler, νέα γρίλια, αεριζόμενο καπό και νέο πίσω προφυλακτήρα. Φορά επίσης σπορ ανάρτηση, κόκκινες δαγκάνες φρένων, τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων και νέες ζάντες 20″ με ελαστικά της Pirelli PZero Corsa διαστάσεων 265/35 μπροστά και 295/30 πίσω.

Μηχανικά, εφοδιάζεται με τον ίδιο 5,0-λιτρο κομπρεσοράτο V8 κινητήρα με την F-Type, απόδοσης 550 ίππων (25 λιγότερους) με 680 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του ανέρχεται στα 280 χλμ/ώρα, με την XJR να έχει μέση κατανάλωση 11,6 λίτρα/100 χλμ και 270 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...