557024

Η Jaguar έχει κατασκευάσει 250 F-Type Project 7 και μια από αυτές οδηγεί ο Harry Metcalfe. Ο πρώην ιδιοκτήτης του αγγλικού Evo, πλέον είναι σύμβουλος της Jaguar Land Rover και στο video αυτό μας μιλά για την έκδοση παραγωγής του Project 7 Concept.

Το αυτοκίνητο είναι παραγωγής του τμήματος Special Vehicle Operations και να θυμίσω πως είναι το ταχύτερο και το δυνατότερο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει η βρετανική εταιρία. Κάτω από το μακρύ καπώ του βρίσκεται ένας κομπρεσοράτος V8 5,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 575 ίππων με 680 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Σε σχέση την απλή F-Type, διαθέτει παχύτερες αντιστρεπτικές, παχύτερες αρθρώσεις στη μπροστά ανάρτηση, ενεργές αναρτήσεις, σκληρότερα ελατήρια, carbon-κεραμικά φρένα και σύστημα κατανομής ροπής. Δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Project 7 Concept έχοντας carbon rollover στο κάθισμα του συνοδηγού, μικρότερο παρμπρίζ και αεροδυναμικό bodykit που παράγει 177% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με την ανοικτή F-Type στα 299 χλμ/ώρα.