Τεράστιο ενδιαφέρον για το hypercar της Aston Martin και της Red Bull

Σχετικά άρθρα

Aston_Martin_DP-100_Vision_Gran_Turismo_Concept_13_1920x1200

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει πως σε συνεργασία με την Red Bull θα κατασκευάσει το “απόλυτο” hypercar, το οποίο θα προσφέρεται και σε έκδοση πίστας, και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο, παρά το τίμημα των 3,3 εκατ. ευρώ.

Η λίστα αναμονής του αυτοκινήτου είναι ήδη μεγάλη, με την Aston Martin, το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό, να παρουσιάζει στους εκλεκτούς καλεσμένους της, το ΑΜ-RB 001, όπως είναι το κωδικό όνομα του αυτοκινήτου. Συνολικά 99 αυτοκίνητα θα κατασκευάσει η Aston Martin και ήδη, υπάρχουν περισσότεροι από 200 άνθρωποι που δήλωσαν ενδιαφέρον να το αγοράσουν. Ωστόσο, η Aston Martin θα δώσει το αυτοκίνητο, μόνο σε εκείνους που έχουν αγοράσει είτε μια One-77, είτε μια Vulcan. Οι 99 τυχεροί ιδιοκτήτες, θα προκαταβάλουν το ποσό των 330.000 ευρώ στην Aston Martin μέχρι τον Ιούνιο, με το αυτοκίνητο να παραδίδεται σε αυτούς το 2018.

Ο σχεδιασμός του hypercar θα γίνει από τον Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της Red Bull Racing, καθώς και από τον Marek Reichman, επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin. To hypercar φημολογείται πως θα είναι γρηγορότερο στην επιτάχυνση, στην τελική ταχύτητα αλλά και στις επιδόσεις εντός πίστας, από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο δρόμου που έχει δει ποτέ το φως της παραγωγής. Την παραγωγή του, θα την αναλαμβάνει το τμήμα Q της Aston Martin που κατασκεύασε και την Vulcan. Θα διαθέτει υβριδικό κινητήρα (βενζινοκινητήρας και ηλεκτροκινητήρας), carbon/αλουμινένια δομή, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα αντλεί στοιχεία από το DP-100 concept (φωτό) για το Gran Turismo.

Σύμφωνα με τον Newey, το νέο hypercar θα μπορεί να μεταφέρει 2 άτομα στο εσωτερικό του και θα συνδυάζει τις ακραίες επιδόσεις με την καθημερινή χρηστικότητα, ενώ θα μπορεί να έχει τον ρυθμό ενός μονοθεσίου της Formula 1 στη πίστα του Silverstone.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...