Η Tesla άνοιξε το Gigafactory

Σχετικά άρθρα

Tesla Gigafactory (1)

Τι και αν το Gigafactory της Tesla, το εργοστάσιο μπαταριών που κατασκευάζει σε συνεργασία με την Panasonic, συνολικού κόστους 5 δισ, δολαρίων, είναι έτοιμο μόνο κατά 14%; Η Tesla ανακοίνωσε πως ξεκίνησε τη λειτουργία του, με το εργοστάσιο όταν είναι 100%, να καταλαμβάνει χώρο 12.000 στρεμμάτων αντίστοιχο με αυτόν 262 γηπέδων αμερικάνικου ποδοσφαίρου, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στον κόσμο. Το κτίριο του εργοστασίου καταλαμβάνει το ένα έκτο της συνολικής έκτασης των εγκαταστάσεων.

Το εργοστάσιο θα μπορούσε μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια να απασχολεί περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους, οι οποίοι θα επωμιστούν την παραγωγή 35 GWh μπαταριών ετησίως από το 2018 και έπειτα, ή αν το θέλεις διαφορετικά, το σύνολο της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας του 2014.

Η παραγωγή μπαταριών θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε η Tesla να ξεκινήσει να τις τοποθετεί στα 400.000 Model 3 που έχει προ-παραγγελία. Στόχος της είναι μέχρι το 2018 να κατασκευάζει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως, δύο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, με το Gigafactory τον Ιούλιο του 2017 να είναι έτοιμο κατά 31%, με ολόκληρη την οροφή του να καλύπτεται από ηλιακούς συλλέκτες.

Στις σχετικές ειδήσεις ο Elon Musk δήλωσε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το Masterplan 2 της Tesla θα κοστίσει στην εταιρία 10 δισ. δολάρια με τους μετόχους της εταιρίας με έδρα την Καλιφόρνια να μην καλοβλέπουν το σχέδιο του Musk.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...