Φορτηγό της Volvo με 2400 άλογα πάει για ρεκόρ

Σχετικά άρθρα

Στιγμιότυπο οθόνης (19)

Τα φορτηγά έχουν ως κύριο σκοπό τη μεταφορά αγαθών και αντικειμένων από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β. Η ταχύτητα στον κλάδο των μεταφορών είναι ένας καθοριστικός και σημαντικός παράγοντας, που πάντα ζητάει και εκτιμάει ο πελάτης. Αυτό είχε στο μυαλό της και η Volvo όταν κατασκεύασε τον Iron Knight, ταχύτητα και μόνο ταχύτητα. Σίγουρα το συγκεκριμένο φορτηγό δε θα χρειαστεί να μεταφέρει ποτέ τίποτα, και ο μόνος σκοπός της ύπαρξής του είναι να καταρρίψει μερικά ρεκόρ ταχύτητας, όπως το σπριντ των 1.000 μέτρων και το ρεκόρ ταχύτητας στα 500 μέτρα από στάση.

volvo-fh-the-iron-knight

Ο Iron Knight φοράει τον εξακύλινδρο D13 κινητήρα των 12.800 κ.εκ. ο οποίος δίνει κίνηση στα FH βαριά φορτηγά της εταιρίας και παράγει 540 εργοστασιακούς ίππους δύναμης. Μετά από τις κατάλληλες τροποποιήσεις και τέσσερα turbo, η απόδοση ανέβηκε στα 2.400 άλογα και η ροπή αγγίζει τα 6.000 Nm!

Αυτός είναι τοποθετημένος στο κέντρο του πλαισίου, πίσω από την καμπίνα, και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός διπλού συμπλέκτη i-Shift. Ο συμπλέκτης έχει ενισχυθεί για να μπορέσει να αντέξει την περισσότερη παρεχόμενη δύναμη, το λογισμικό έχει προγραμματιστεί από την αρχή ενώ το υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης παρέμεινε το ίδιο.

volvo-fh-the-iron-knight (1)

Το υπόλοιπο ‘’σώμα’’ του φορτηγού είναι ειδική κατασκευή. Το σασί είναι αγωνιστικής κατασκευής και η καμπίνα του οδηγού είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη από fiberglass. Η αεροδυναμική σχεδίαση είναι βελτιωμένη σε σχέση με το στυλ των βαρέων φορτηγών FH της Volvo για να επιτευχθεί καλύτερος αεροδυναμικός συντελεστής και καλύτερη παροχή αέρα στον κινητήρα.

volvo-fh-the-iron-knight (3)

Πίσω από το τιμόνι του θηριώδους Iron Knight θα βρίσκεται ο Σουηδός οδηγός αγώνων με φορτηγά, Boije Ovebrink. Ας μη ξεχνάμε πως η Volvo κατέχει το προηγούμενο ρεκόρ στα 1.000 μέτρα, με ταχύτητα εξόδου 98.7 mph (158,8Km/h), που είχε πετύχει με τον Wild Viking, ένα φορτηγό 1600 hp. Αν θα τα καταφέρει θα το μάθουμε στις 24 Αυγούστου από το κανάλι της Volvo στο YouTube.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...

Αποχωρεί ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes 

Ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes, Gioacchino Vino, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Vino βρίσκεται στη Mercedes από τον Φεβρουάριο του 2018, με...