Φορτηγό της Volvo με 2400 άλογα πάει για ρεκόρ

Σχετικά άρθρα

Στιγμιότυπο οθόνης (19)

Τα φορτηγά έχουν ως κύριο σκοπό τη μεταφορά αγαθών και αντικειμένων από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β. Η ταχύτητα στον κλάδο των μεταφορών είναι ένας καθοριστικός και σημαντικός παράγοντας, που πάντα ζητάει και εκτιμάει ο πελάτης. Αυτό είχε στο μυαλό της και η Volvo όταν κατασκεύασε τον Iron Knight, ταχύτητα και μόνο ταχύτητα. Σίγουρα το συγκεκριμένο φορτηγό δε θα χρειαστεί να μεταφέρει ποτέ τίποτα, και ο μόνος σκοπός της ύπαρξής του είναι να καταρρίψει μερικά ρεκόρ ταχύτητας, όπως το σπριντ των 1.000 μέτρων και το ρεκόρ ταχύτητας στα 500 μέτρα από στάση.

volvo-fh-the-iron-knight

Ο Iron Knight φοράει τον εξακύλινδρο D13 κινητήρα των 12.800 κ.εκ. ο οποίος δίνει κίνηση στα FH βαριά φορτηγά της εταιρίας και παράγει 540 εργοστασιακούς ίππους δύναμης. Μετά από τις κατάλληλες τροποποιήσεις και τέσσερα turbo, η απόδοση ανέβηκε στα 2.400 άλογα και η ροπή αγγίζει τα 6.000 Nm!

Αυτός είναι τοποθετημένος στο κέντρο του πλαισίου, πίσω από την καμπίνα, και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός διπλού συμπλέκτη i-Shift. Ο συμπλέκτης έχει ενισχυθεί για να μπορέσει να αντέξει την περισσότερη παρεχόμενη δύναμη, το λογισμικό έχει προγραμματιστεί από την αρχή ενώ το υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης παρέμεινε το ίδιο.

volvo-fh-the-iron-knight (1)

Το υπόλοιπο ‘’σώμα’’ του φορτηγού είναι ειδική κατασκευή. Το σασί είναι αγωνιστικής κατασκευής και η καμπίνα του οδηγού είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη από fiberglass. Η αεροδυναμική σχεδίαση είναι βελτιωμένη σε σχέση με το στυλ των βαρέων φορτηγών FH της Volvo για να επιτευχθεί καλύτερος αεροδυναμικός συντελεστής και καλύτερη παροχή αέρα στον κινητήρα.

volvo-fh-the-iron-knight (3)

Πίσω από το τιμόνι του θηριώδους Iron Knight θα βρίσκεται ο Σουηδός οδηγός αγώνων με φορτηγά, Boije Ovebrink. Ας μη ξεχνάμε πως η Volvo κατέχει το προηγούμενο ρεκόρ στα 1.000 μέτρα, με ταχύτητα εξόδου 98.7 mph (158,8Km/h), που είχε πετύχει με τον Wild Viking, ένα φορτηγό 1600 hp. Αν θα τα καταφέρει θα το μάθουμε στις 24 Αυγούστου από το κανάλι της Volvo στο YouTube.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...