To Rimac Nevera είναι και επίσημα το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με τελική 412 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Ο Miroslav Zrncevic, επικεφαλής οδηγός δοκιμών και εξέλιξης της Rimac, κατάφερε να πιάσει στην ευθεία των 4 χλμ. του κέντρου δοκιμών Papenburg στη Γερμανία με το Nevera ταχύτητα 412 χλμ/ώρα. Αυτό σημαίνει ότι το κροατικό hypercar είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Για να συμβεί αυτό, το Nevera τέθηκε στο πρόγραμμα οδήγησης τελικής ταχύτητας, το οποία περιορίζει ηλεκτρονικά τη μέγιστη ταχύτητα στα 352 χλμ/ώρα στα αυτοκίνητα που θα παραλάβουν οι πελάτες της κροατικής εταιρίας. Ωστόσο, η Rimac αναφέρει ότι αυτοί οι 150 άνθρωποι που είναι αρκετά τυχεροί να αποκτήσουν το αυτοκίνητο, θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Revera κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων και με την υποστήριξη της ομάδας της Rimac και υπό ελεγχόμενες συνθήκες.

Το Nevera δεν είχε καμία μετατροπή για την απόπειρα τελικής ταχύτητας και φορούσε τα Cup 2 R ελαστικά της Michelin. Ένας μηχανικός από την τελευταία ήταν παρόν στο Papenburg για τους απαραίτητους ελέγχους πριν από το ρεκόρ. Για την ακριβή μέτρηση της ταχύτητας, το αυτοκίνητο διέθετε το V-Box της Racelogic, ενώ επόμενος στόχος για την Rimac είναι να κάνει ρεκόρ γύρου σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο.

Να θυμίσω ότι το Nevera είναι εκ των πραγμάτων ένα αδιανόητα γρήγορο αυτοκίνητο, καθώς το ηλεκτρικό του powertrain αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν 1.914 άλογα με 2.360 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-161 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτ., τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 8,582 δευτερόλεπτα, παρότι το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2.150 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Kia EV9 παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς

Το Kia EV9 εκτός από φετινό γυναικείο αυτοκίνητο της χρονιάς κατέκτησε και το βραβείο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς όπως και τον τίτλο του...

Η Rimac teasάρει το αυτόνομο ρομποταξί της

Η Rimac επεκτείνεται στην αγορά μαζικής μετακίνησης και στις 26 του Ιούνη θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο ρομποταξί, με το εμπορικό του λανσάρισμα να γίνεται...