H Aston Martin AM-RB 001 θα παράγει 1800 κιλά κάθετης δύναμης, χωρίς αεροτομή

Σχετικά άρθρα

Aston Martin AM-RB 001 (1)

Η Aston Martin παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι το AM-RB 001, το νέο hypercar που έχει αναπτύξει από κοινού με την Red Bull, με τις τεχνικές του προδιαγραφές να δείχνουν εξωφρενικές με τα σημερινά δεδομένα.

Εξαιρώντας τον σχεδιασμό του, που θυμίζει κάτι από τα αγωνιστικά LMP1 του Le Mans με μεγάλους θόλους και τα φωτιστικά σώματα πάνω σε αυτά, αυτός έχει την υπογραφή του Adrian Newey της Red Bull Racing, και του Marek Reichman, επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τα κρατά για την ώρα κρυφά η Aston Martin, εκτός από το ότι φορά έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα. Αναμένουμε αυτός να κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας.

aston-redbull-am-rb-001-hypercar-2

Σε πρόσφατη συνέντευξη μελών της ομάδας εξέλιξης, μαθαίνουμε ότι εξαιτίας του αεροδυναμικού σχήματος, αυτό θα παράγει 1.814 κιλά κάθετης δύναμης χωρίς να κάνει χρήση μιας μεγάλης πίσω αεροτομής.

Οι προδιαγραφές του hypercar είναι ακόμα μυστικές, αλλά η Aston Martin θέλει να έχει αναλογία ισχύς-βάρους 1:1 και να παράγει πάνω από 1.000 άλογα από έναν ολοκαίνουργιο V12 κινητήρα που θα συνδυάζεται με έναν τύπου υβριδισμού. Πόσο θα κοστίζει; Μεταξύ 2 με 3 εκατομμυρίων λιρών (2,3 – 3,5 εκατομμύρια ευρώ), με 450 άτομα να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αν και θα παραχθούν μόλις 150 Aston Martin AM-RB 001, ενώ θα υπάρξουν επιπλέον 25 αποκλειστικά για την χρήση εντός πίστας.

Αναμένεται να πιάνει 4G πλευρικής επιτάχυνσης, όταν τα σημερινά hypercars αγγίζουν τα 2G, ενώ η εταιρία ισχυρίζεται ότι θα πιάνει τα 0-320 χλμ/ώρα σε περίπου 10 δευτ, με τα 320-0 χλμ/ώρα να γίνονται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...