Το Volkswagen Golf 8 έρχεται το 2018

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf 8

Και ενώ περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα την παρουσίαση του Golf facelift, πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν πως η 8η γενιά του Golf αναμένεται να παρουσιαστεί το 2018, ένα χρόνο νωρίτερα απ’ότι είχαμε διαβάσει μέχρι σήμερα.

Μπορεί το χρονικό σημείο της παρουσίας να είναι απόλυτα ακριβές, αλλά ξέρουμε ότι Golf VIII θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα, και θα έχει πιο πρακτικό, ευρύχωρο και πολυτελέστερο εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει πιο δυνατούς και οικονομικούς κινητήρες από την υπάρχουσα γενιά.

Από πλευράς διαστάσεων, το γερμανικό best-seller αναμένεται να είναι ελάχιστα πιο φαρδύ, με το βάρος του να μειώνεται κατά 35 με 75 κιλά. Η VW θα χρησιμοποιήσει αρκετά μέρη από τη τωρινή γενιά του, ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, στη προσπάθεια της να καλύψει τα έξοδα που δημιούργησε το σκάνδαλο εκπομπών των ρύπων.

2017-volkswagen-golf-rendering

Οι σχεδιαστές της VW έχουν παραδώσει στους υπευθύνους της εταιρίας δύο διαφορετικά σχέδια, με τους υψηλά ιστάμενους να είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν ποιο από τα δύο θα περάσει στη παραγωγή. Η μια πρόταση είναι πιο μοντέρνα, με την άλλη να ακολουθεί την κλασσική γραμμή της VW, και έτσι η απόφαση που έχουν να πάρουν τα στελέχη της εταιρίας δεν είναι εύκολη.

Μηχανικά θα φορέσει τους νέους 1.500αριδες κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της Volkswagen. Οι νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες, που θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες 1.4 TSI και 1.6 TDI, χρησιμοποιούν την υπάρχουσα αρχιτεκτονική αλλά με αυξημένη διαδρομή πιστονιού στον βενζινοκινητήρα ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του και με μειωμένη διάμετρο στον πετρελαιοκινητήρα ώστε να ελαττωθεί η χωρητικότητα του.

Θα διαθέτουν την τεχνολογία “cylinder-on-demand” που “κλείνει” τους δύο εσωτερικούς κυλίνδρους όταν οι απαιτήσεις για ισχύ είναι μειωμένες για να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου, άμεσο ψεκασμό καυσίμου και τη νέα γενιά υπερτροφοδότησης. Να συμπληρώσω ότι δύο αυτοί κινητήρες θα αποκτήσουν και μικρό αδερφάκι με τη μορφή ενός τρικύλινδρου 1000άρη. Οι νέοι κινητήρες αργότερα θα τοποθετηθούν σε δεκάδες μοντέλα του VW Group, όπως στα VW Polo, Tiguan, Audi A1, A3 αλλά και στα μοντέλα της Seat και της Skoda.

nuova-volkswagen-golf-il-rendering_1

Θα υπάρχει και ένα υβριδικό σύνολο, στο Golf GTE Plun-in hybrid που θα έχει 4,7 λίτρα/100 χλμ μέση κατανάλωση, κατά τη διάρκεια των πραγματικών συνθηκών. Το 48V σύστημα θα συνδυάζει έναν τρικύλινδρο turbo 1000αρη κινητήρα, έναν ηλεκτρικό turbo, έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία μολύβδου-οξέος. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί την ανακτημένη ενέργεια που θα αποθηκεύεται κατά το φρενάρισμα, με το ηλεκτρικό turbo να τροφοδοτεί με αέρα την τουρμπίνα, την ώρα που ο κινητήρας θα επιβραδύνει. Αυτό θα προετοιμάζει την μηχανική τουρμπίνα να δίνει από χαμηλές στροφές το 100% της δύναμης της, εξαλείφοντας με τον τρόπο αυτό το turbo lag.

ΠηγήAutobild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...