4-κύλινδροι turbo και ατμοσφαιρικοί V8 μαζί στην F1 το 2013;

Σχετικά άρθρα

Το 2006 η Formula 1 πέρασε στους V8 2,4 λίτρων κινητήρες. Όμως, δεν φορούσαν όλες οι ομάδες V8 κινητήρα. Η μοναδική που είχε V10 ήταν η Toro Rosso. Φυσικά, η απόδοση και οι στροφές του κινητήρα ήταν μειωμένα, ώστε να έχουν περίπου την απόδοση των V8.

Κάτι παρόμοιο έχει προτείνει ο Bernie Ecclestone. Ο Βρετανός, CEO της Formula 1, είναι αντίθετος με τους turbo κινητήρες και προσπαθεί να αναβάλλει την επιστροφή τους. Τι ακριβώς, όμως, ρίχνει στο τραπέζι ο 80χρονος; Να υπάρχουν και 4-κύλινδροι turbo, αλλά και ατμοσφαιρικοί V8 για κάποιες ομάδες.

Προσωπικά, νομίζω ότι αυτό είναι κατάντια για το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Ας ελπίσουμε ότι η τεράστια δύναμη του Ecclestone θα αναβάλλει για πολύ καιρό τους turbo κινητήρες. Βέβαια, εμείς έχουμε γράψει ότι οι turbo κινητήρες θα αναβληθούν για το 2014 ή και το 2015. Και κάτι τέτοιες ειδήσεις δείχνουν να μας επιβεβαιώνουν, αν και ακόμα είναι νωρίς.

[Πηγή: motorsport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...