Είχε αποφασιστεί ότι από το 2013 η τεχνολογία turbo επιστρέφει στην Formula 1. Σύμφωνα, όμως, με έγκυρες και αποκλειστικές πηγές του AutoBlog.gr, το turbo θα εισαχθεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2014 και ίσως το 2015!

Η ιδέα των 4κύλινδρων εν σειρά turbo κινητήρων δεν είχε αρέσει στις ομάδες και υπήρχαν αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη των μεγάλων ομάδων της Formula 1, όπως της Ferrari και της Mercedes GP. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, ζητούσε αναβολή για τουλάχιστον έναν χρόνο! Και ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes GP, Norbert Haug, επιδίωκε την επέκταση της εποχής των V8 κινητήρων που υπάρχουν τώρα στην Formula 1.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο CEO της Formula 1, Bernie Ecclestone, είναι “στα μαχαίρια” με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt για τους turbo κινητήρες. Ο 80χρονος πιστεύει ότι οι κινητήρες θα απομακρύνουν από το άθλημα 2 από τους βασικότερους παράγοντες. Ο ένας είναι η Ferrari, και ο άλλος είναι ο ήχος, που φαίνεται ότι δεν θα μπορεί να συγκριθεί με αυτόν που παράγουν οι ατμοσφαιρικοί V8 της σημερινής εποχής. Μάλιστα, ο Ecclestone δηλώνει ευθέως ότι είναι κατά των 1.6 λίτρων turbo κινητήρων, αφού η Formula 1 δεν τους χρειάζεται και επίσης έχουν πολύ υψηλό κόστος.

Thanks for the tip, Johnny ;)