Είναι αυτό το νέο Mazda3;

Σχετικά άρθρα

Mazda3 2014 (1)

Αυτό υποτίθεται πως είναι το νέο Mazda3 του οποίου εμείς έχουμε δει spy φωτογραφίες τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού του. Θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν είτε στα τέλη του 2013 είτε στις αρχές του 2014 και σχεδιαστικά, η νέα γενιά ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα Kodo που διαθέτουν όλα τα τελευταία μοντέλα της Mazda.

Θα είναι διαθέσιμο σε 5-πορτο hatchback και 4-πορτο sedan και όπως βλέπουμε, δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Mazda6. Διαθέτει παρόμοια γρίλια με τον μεγάλο αδερφό με χρωμιομένο κάτω μέρος που φτάνει μέχρι τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Σε ότι αφορά τους καθρέπτες, αυτοί είναι τοποθετημένοι πάνω στις πόρτες.

Mazda3 2014 (2)

Θα κατασκευαστεί στην ίδια πλατφόρμα που φορά το CX-5, κάνοντας το έτσι ελαφρύτερο σε σχέση με τη τωρινή γενιά, ενώ μηχανικά θα εξοπλίζεται με μια γκάμα SkyActiv κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει ένας 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 155 ίππων, αλλά και ένας 1.600αρης diesel κινητήρας ο οποίος θα εκπέμπει λιγότερα από 90 γρ/χλμ. Επίσης θα υπάρχει και γρήγορη έκδοση MPS, ενώ όλοι οι κινητήρες θα διαθέτουν σύστημα Start/Stop.

2014-mazda3-spy-photo-01

Στο εσωτερικό βλέπουμε πως η Mazda έχει επιλέξει μια καθαρή γραμμή με το σύστημα κλιματισμού να βρίσκεται στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας, υπάρχει τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι, κεντρικό υποβραχιόνιο, αναδυόμενη κεντρική οθόνη αφής, ενώ ο πίνακας οργάνων του διαθέτει ένα κεντρικό κυκλικό στοιχείο και δύο τραπέζια στοιχεία δεξιά και αριστερά.

Mazda3 2014 (3)

[Πηγή: Caradvice]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...