Πωλείται το αυθεντικό Batmobile που ίσως δεν γνώριζες πως υπήρχε

Σχετικά άρθρα

batmobile-robinson-1963-0005

Αυτό το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι το πρώτο Batmobile που έχει κατασκευαστεί ποτέ, και αν δεν σου λέει κάτι είναι γιατί ποτέ δεν έχει συμμετάσχει σε ταινίες η σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Δημιουργήθηκε το 1963 και στη πραγματικότητα είναι ένα Oldsmobile 88 του 1956. Η DC Comics έχει δώσει την άδεια της, με τον 23-χρονο τότε Forrest Robinson, να χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης τις ταινίες των δεκαετιών του ’40 και του ’50. Το αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε δύο χρόνια προτού παρουσιαστεί το πρώτο Batmobile στη τηλεόραση. Αρχικά ήταν βαμμένο σε ασημί χρώμα και βάφτηκε μαύρο με κόκκινες λεπτομέρειες για τη διαφημιστική καμπάνια του Batman. Το αυτοκίνητο περιόδευσε για ένα χρόνο στην Αμερική, ως το επίσημο Batmobile, προτού μερικές ρέπλικες του αυτοκινήτου της τηλεοπτικής σειράς, κατασκευαστούν για τον σκοπό αυτό.

Τότε ο Robinson αποφάσισε να το πουλήσει για μόλις 200 δολάρια, επειδή εκείνη τη περίοδο χρειαζόταν απεγνωσμένα τα χρήματα για τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης. Σχεδόν 50 χρόνια μετά, κανείς δεν γνώριζε που βρισκόταν το αυτοκίνητο, μέχρι που αυτό βρέθηκε παρατημένο σε μια αποθήκη. Η επισκευή του ολοκληρώθηκε νωρίτερα μέσα στο 2014 και μένει να δούμε πόσα χρήματα θα πιάσει στη δημοπρασία. Για την ιστορία να αναφέρω πως το Batmobile της 1ης τηλεοπτικής σειράς πωλήθηκε για 4,62 εκατ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...