Έκθεση Γενεύης 2016: Tesla Model X

Σχετικά άρθρα

Tesla-Model-X-9763

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το Tesla Model X στη Γενεύη. Ξεχωρίζουν οι πίσω Falcon Wings πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, με τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας του SUV της Tesla να είναι μόλις 0.24, χάρη σε ένα ενεργό spoiler που ανοίγει σε μία από τις τρεις θέσεις του κατά την κίνηση του οχήματος. Επίσης, η Tesla λέει ότι το παρμπρίζ του Model X είναι “το μεγαλύτερο σε παραγωγή” και προσφέρει πανοραμική ορατότητα στον οδηγό και όλους τους επιβάτες.

Tesla-Model-X-9768

Η καμπίνα είναι διαθέσιμη σε δύο διαμορφώσεις. Μία με 6 θέσεις -2+2+2- και μία με 7-2+3+2-. Η τρίτη σειρά έχει δυνατότητα αναδίπλωσης όταν δεν χρησιμοποιείται ώστε να “μεγιστοποιείται η άνεση των επιβατών, ο χώρος για τα γόνατα και ο χώρος αποσκευών κάτω από τα καθίσματα”.

Tesla-Model-X-9773

Όσον αφορά στα μηχανικά, το Model X θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Και οι δύο είναι τετρακίνητες αλλά η 90D έκδοση εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 259 ίππων έκαστος ενώ η P90D, έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 259 ίππων και έναν 503 ίππων. Κατά συνέπεια, στην πρώτη έκδοση τα πρώτα 98 km/h από στάση έρχονται σε 4.8 δευτερόλεπτα με την αυτονομία να είναι 414 χιλιόμετρα ενώ στην κορυφαία έκδοση, το 0-98 km/h ολοκληρώνεται σε 3.8 δευτερόλεπτα – μόλις 3.2 με το Ludicrous Speed και η αυτονομία είναι ελαφρώς χαμηλότερη, στα 402 χιλιόμετρα.

Tesla-Model-X-9772

Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου για να χαμηλώσουν το κέντρο βάρους και να ενισχύσουν την δομή για προστασία σε πλευρικές συγκρούσεις. Η Tesla έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια του νέου της αυτοκινήτου, αναφέροντας μάλιστα ότι είναι το πρώτο SUV που βαθμολογείται με 5 αστέρια σε κάθε κατηγορία crash test!

Tesla-Model-X-9761

Μιας που μιλάμε για ασφάλεια, να συμπληρώσω ότι στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το “Bioweapon Defence Mode” ένα τεράστιο φίλτρο καμπίνας, 10 φορές μεγαλύτερο από τα φίλτρα καμπίνας που συναντάμε συνήθως στα αυτοκίνητα. Άλλες επιλογές, περιλαμβάνουν την αερανάρτηση, ένα ενεργό σύστημα ασφαλείας που συνεργάζεται με μία κάμερα και σόναρ κ.ά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 510 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...