Η Citroen έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες του C-Aircross Concept, ή αν προτιμάς το πρωτότυπο που μας δείχνει το μοντέλο παραγωγής που θα αντικαταστήσει το C3 Picasso, που από MPV θα μετατραπεί σε ένα crossover, όπως επιτάσσει η αγορά, και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα μοντέλα της κατηγορίας του Nissan Juke και των υπολοίπων αυτοκινήτων της.

Το Citroen C-Aircross Concept θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται μέσα στο 2018. Το πρωτότυπο διαθέτει πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα, κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες, δεν φέρει μεσαίες κολόνες παρέχοντας έτσι εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό, εκεί όπου κυριαρχούν οι πορτοκαλί αποχρώσεις, η μεγάλη οθόνη αφής 12″, η μινιμαλιστική σχεδίαση, το πολυλειτουργικό τιμόνι που ενσωματώνει και το κιβώτιο ταχυτήτων, όπως και το Head-up Display που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων. Τέλος υπάρχει και επαγωγικός φορτιστής για smartphones.

Η Citroen έχει τοποθετήσει ζάντες 18″, με τον σχεδιασμό τους να συμβάλει στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Πίσω από τα παράθυρα των πίσω θυρών, υπάρχουν γρίλιες που βελτιώνουν την ροή του αέρα, ενώ οι μπροστά αεραγωγοί και ο πίσω διαχύτης, βελτιώνουν περαιτέρω την αεροδυναμική. Το Citroen C-Aircross Concept φέρει Airbumps για την προστασία του σώματος σε συγκρούσεις με χαμηλές ταχύτητες.

Τι κινητήρας δίνει ζωή στο μπροστοκίνητο C-Aircross Concept δεν ανακοίνωσε η Citroen, αλλά είναι βέβαιο πως το μοντέλο παραγωγής θα δανείζεται τους κινητήρες του C3.

Το μόνο που έκανε γνωστό η γαλλική εταιρία για το πρωτότυπο, είναι πως εξοπλίζεται με το σύστημα Grip Control που παρέχει επιπλέον πρόσφυση όταν οι συνθήκες το απαιτούν.