H Citroen προσθέτει κινητήρα βενζίνης και υβριδικό στο νέο C3

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Οκτώβριο η Citroen αποκάλυψε τη νέα γενιά του C3, προσφέροντας το αρχικά ως αμιγώς ηλεκτρικό. Σήμερα, όμως, η γαλλική εταιρία προσθέτει στη γκάμα του μοντέλου έναν κινητήρα βενζίνης, καθώς και ένα ήπιο υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση C3 Hybrid 100 συνδυάζει τον 1.200άρη turbo κινητήρα βενζίνης των 100 ίππων, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 29 ίππων (21 kW) και 55 Nm, όπως τα υπόλοιπα μοντέλα της Stellantis. Ο κινητήρας φιλοξενείται στο κιβώτιο, μαζί με τον inverter και την ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του υβριδικού πακέτου.

Η συνολική απόδοση είναι 100 άλογα και 205 Nm, με τον ηλεκτρικό κινητήρα να υποβοηθά προς όφελος της επιτάχυνσης, της άμεσης απόκρισης στο πάτημα του γκαζιού και της οικονομίας καυσίμου.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και το σύστημα έχει εξελιχθεί προκειμένου η μετάβαση από την αμιγώς ηλεκτρική στην υβριδική λειτουργία να μη γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό και τους επιβάτες, παρά μόνο από τις ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Ο κινητήρας βενζίνης επωφελείται επίσης από μια μίζα-εναλλάκτη (BSG) και λειτουργεί στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller, προκειμένου να μεγιστοποιούνται τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας. Με το ήπιο υβριδικό σύστημα, το C3 μπορεί να κινηθεί έως 50% με ηλεκτρική ενέργεια εντός πόλης.

Στον μικτό κύκλο WLTP, αυτή η έκδοση εκπέμπει 117 γραμμάρια CO2 ανά χλμ., και σε περίπτωση ισχυρών επιταχύνσεων, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει πρόσθετη ισχύ 9 kW (περίπου 12 ίππους), εξασφαλίζοντας πάντα υψηλό επίπεδο άνεσης ενώ παράλληλα εγγυάται δυναμική επιτάχυνση.

To βενζινοκίνητο Citroen C3 διαθέτει κάτω από το καπό έναν 1,2-λίτρων turbo κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 100 ίππων και 205 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, και στον μικτό κύκλο WLTP εκπέμπει 126 γραμμάρια CO2 ανά χλμ.

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις αναμένονται στην ελληνική αγορά τον Ιούλιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...