Η Nio (την ήξερες ως NextEV) φαίνεται να προχωράει με σταθερά βήματα, ώστε να αποτελέσει σοβαρή εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πριν δύο μήνες, στην έκθεση της Σαγκάη, παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της, το ES8, ένα επταθέσιο ηλεκτρικό SUV επιδόσεων που θα πωλείται στην αγορά της Κίνας από το 2018 και θα κατασκευάζεται μαζί με το hypercar EP9.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της η πρώην CTO της Cisco CTO, και πλέον CEO της NIO Αμερικής, Padmasree Warrior, θέλησε να μοιραστεί κάποιες λεπτομέρειες για το NIO ES8. Καταρχήν, η κινέζικη εταιρία έχει αξία 2,9 δις δολάρια, ενώ έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής επενδύσεις περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Τον Μάρτιο του 2017, η εταιρία Tencent (η οποία πρόσφατα απέκτησε το 5% της Tesla για 1,78 δισ. δολάρια) και η Baidu προχώρησαν σε χρηματοδότησης 87 εκατ. δολαρίων στην Nio.

Από την άλλη, η Nio έχει στόχο να πουλήσει 10 από το ηλεκτροκίνητο supercar της, το EP9, για 1,48 εκατομμύρια δολάρια έκαστο, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια δοκιμών για αυτόνομα αυτοκίνητα στην πολιτεία της Καλιφόρνια, με το αυτοκίνητο να είναι εξοπλισμένο με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2.

Το προαναφερθέν επταθέσιο ηλεκτρικό SUV επιδόσεων, ES8, θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στις ΗΠΑ έως το 2020, το οποίο θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την κινέζικη JAC Motors. Το ES8 θα χρησιμοποιεί μια “εναλλακτική” μπαταρία, και στο εσωτερικό θα διαθέτει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων, με ένα μεγάλο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς έναν ψηφιακό βοηθό με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, που θα συνδέει το αυτοκίνητο με το σπίτι.

Η Warrior αποκάλυψε, επίσης, ότι η Nio θα συλλέγει δεδομένα για την ανάπτυξη λογισμικού για τα αυτόνομα επιπέδου 4, και μέχρι τη στιγμή που το ηλεκτρικό της SUV θα βρεθεί στην αγορά των ΗΠΑ, θα έχει πλήρη αυτόνομη ικανότητα. O πρώην μηχανικός της Tesla για το Autopilot, Jamie Carlson, έχει προσληφθεί από την Nio, ενώ παλιότερα έχει εργαστεί και με την Apple, για το Project Titan.