Μόνο δύο αυτοκίνητο στην πλούσια ιστορία της μάρκας έχουν φορέσει το λογότυπο CSL, η 3.0 CSL του 1972 και η M3 (E46) CSL του 2004. Από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και εμού, θεωρούνται από τα καλύτερα και πιο ανόθευτα μοντέλα της BMW, και αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο η BMW ήταν τόσο προσεκτική που δεν έχει τοποθετήσει σε άλλο μοντέλο αυτά τα αρχικά των λέξεων Coupe Sport Light.

Αλλά αυτό θα αλλάξει στο μέλλον, καθώς ο επικεφαλής του BMW M Division, Frank Van Meel, επιβεβαίωσε από την Φρανκφούρτη ότι το λογότυπο CSL θα επιστρέψει στα Μ αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον Van Meel οι CSL εκδόσεις θα αντικαταστήσουν τις GTS, στην τετραμερή ιεραρχία των αυτοκινήτων Μ, η οποία αρχίζει με το βασικό μοντέλο και στη συνέχεια προχωρά στο Competition Pack, μετά είναι οι CS εκδόσεις και στη συνέχεια στις GTS CSL, με τις τελευταίες να είναι οι πιο σκληροπυρηνικές.

Χαρακτηριστικά το στέλεχος της BMW είπε:

Οι CSL [θα είναι] τα κορυφαία εργαλεία πίστας, φτιαγμένα στην πίστα για την πίστα, με πινακίδα κυκλοφορίας. Με ένα CSL, μπορείτε να περιμένετε τα cup ελαστικά, coilover ανάρτηση, roll cage, water injection και πυροσβεστήρα.

Αυτό που κατέστησε σαφές ο Van Meel είναι ότι δεν θα δούμε ποτέ μια X5 M CSL, ενώ η εταιρία του είναι ανοιχτή σε τετράθυρα sedan με CSL εκδόσεις.