Η BMW ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα τον οποίο θα τον τοποθετήσει κάτω από το καπό των M3, M4, X3 M και X4 M. Ο κινητήρας έχει την κωδική ονομασία S58 και πρόκειται για την εξέλιξη του 3,0-λιτρου S55 εξακύλινδρου turbo κινητήρα που συναντάμε στις τωρινές M3/M4.

Θα είναι απόδοσης 475 ίππων και 600 Nm ροπής με τις αναφορές να θέλουν την M3, να προσφέρεται και ως τετρακίνητη, με το σύστημα να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό και να είναι λιγότερο πολύπλοκο από το xDrive της τωρινής M5. Το αυτοκίνητο θα έχει ιδανική κατανομή βάρους (50:50), με την πλατφόρμα CLAR να συμβάλει στη σημαντική βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας.

Επίσης, η νέα γενιά της M3 θα διαθέτει σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική μεταβλητή υποβοήθηση, ενεργή ανάρτηση και brake-by-wire σύστημα πέδησης. Οι ζάντες θα είναι διαστάσεων 19″ και 20″, με το αυτοκίνητο να έχει μεγαλύτερο πλάτος και χαμηλότερο κέντρο βάρους.

  • Philby

    Η M3 με την προαιρετική τετρακίνηση θέλει να χτυπήσει το RS4 ως “όπλο” παντώς καιρού. Μάλλον συμβιβάζονται με το να βλέπουν την πλάτη των C63 AMG και GIULIA QV… Τουλάχιστον ας προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εμφάνιση. Και επειδή δεν χόρτασαν καρότσες από τη GIULIA θα βγάλουν και X3/X4 για να τους κεράσει και η Stelvio…