Την ανάκληση 231 Toyota Proace παραγωγής από τον Μάρτιο 2016 έως τον Νοέμβριο 2018, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Στα εμπλεκόμενα οχήματα, στην περίπτωση βίαιου χτυπήματος του τροχού, ενδέχεται η εφαρμοσμένη ροπή σύσφιξης, στη σύνδεση μεταξύ του σφαιρικού συνδέσμου του ψαλιδιού και του γονάτου της ανάρτησης, να μειωθεί. Σαν αποτέλεσμα, με το πέρασμα του χρόνου, η ροπή σύσφιξης ενδέχεται να μειωθεί περαιτέρω και να αποσυνδεθεί ο σφαιρικός σύνδεσμος του ψαλιδιού από το γόνατο της ανάρτησης. Εάν αυτό συμβεί, θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολία στον χειρισμό του οχήματος από τον οδηγό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).