Η McLaren δεν θα κάνει φέτος καμία άλλη δοκιμή με τον Alonso

Σχετικά άρθρα

Με τις φήμες να θέλουν τον Fernando Alonso να επιστρέφει του χρόνου στην Formula 1, φορώντας ξανά τα κόκκινα, η απόφαση αυτή της McLaren, μόνο εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας Andreas Seidl:

Δεν έχουμε κανένα σχέδιο να βάλουμε ξανά φέτος τον Fernando στο μονοθέσιο της Formula 1. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον Lando Norris και τον Carlos Sainz. Κάνουν σπουδαία δουλειά και είναι το μέλλον για εμάς και σε αυτούς επικεντρωνόμαστε.

Αλλά ο Alonso εξακολουθεί να είναι μέλος της McLaren, πρεσβευτής της McLaren και πιστεύω ότι θα υπάρξει συζήτηση στο μέλλον για κάποια άλλα αγωνιστικά projects.

Να σημειωθεί πως η McLaren την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε συμφωνία με τη Renault για τον Sergey Sirotkin, ώστε ο Ρώσος να αναλάβει το ρόλο του εφεδρικού οδηγού για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν στην McLaren.

Όταν ο Seidl ρωτήθηκε γιατί δεν έγινε ο Alonso ο εφεδρικός οδηγός της McLaren για φέτος, είπε πως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει για πρακτικούς λόγους καθώς ο Ισπανός δεν βρίσκεται σε κάθε αγώνα της Formula 1.

Δεν είναι δυνατό για τον Fernando να είναι εδώ σε κάθε αγώνα και να είναι ο εφεδρικός οδηγός μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τη Renault σε ότι αφορά τον κινητήρα και ο Sergey θα είναι σε κάθε πίστα μέχρι το τέλος της σεζόν. Έτσι ήταν λογικό να έχουμε αυτή τη συμφωνία και να μοιραζόμαστε πόρους με τη Renault. Και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, έχουμε αμέσως έναν εφεδρικό οδηγό στην πίστα. Αυτός ήταν ο λόγος αυτής της συμφωνίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...