Σύμφωνα με την Ferrari και οι 1.315 F40 έφυγαν από το εργοστάσιο της στο Maranello ως αριστεροτίμονες και βαμμένες στο Rosso Corsa χρώμα. Όμως αν ξέρεις οτιδήποτε από αυτοκίνητα, τότε σίγουρα θα ξέρεις τον Σουλτάνο του Brunei, και αυτός είχε αντίθετη άποψη και δεν του άρεσε να του λένε όχι.

Πρώτα απ’ όλα, οι απόψεις για το πόσες F40 είχε ο Σουλτάνος διίστανται. Κάποιοι, λένε πως είχε 7, όλες δεξιοτίμονες, γιατί λέγεται πως ο Pininfarina θα αναλάμβανε την μετατροπή μόνο αν ο Σουλτάνος παράγγελνε 6. Οπότε παρήγγειλε 7, επειδή… γιατί όχι;

Άλλοι βέβαια, λένε πως είχε 10, επίσης όλες δεξιοτίμονες (μία σε σκούρο πράσινο, μία κίτρινη, μία μαύρη, μία σε σκούρο γκρι, μία κόκκινη, μία λευκή, μία ακόμα μαύρη, μία ασημί και μία Gun Metal Grey). Όπως και να έχει, δύο από τις 7 ή 10 Ferrari F40 του Σουλτάνου, κατέληξαν στην Αγγλία.

klj6sg6bfzkut57obx2q

Η πρώτη, είναι η Gun Metal Grey με την κόκκινη ρίγα. Το χρώμα όμως δεν είναι η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Σουλτάνος στο θρυλικό super car. Η Ferrari προσέφερε τρία διαφορετικά καθίσματα με την F40, ανάλογα με το μέγεθος του ιδιοκτήτη/οδηγού της. Ο σουλτάνος όμως, ενώ δεν ήταν σε καμία περίπτωση μεγαλόσωμος, έβρισκε άβολα τα αγωνιστικά καθίσματα. Οπότε, παρήγγειλε στον Pininfarina –επειδή προφανώς η Ferrari δεν θα το έκανε η ίδια- να τοποθετήσει το εσωτερικό της Testarossa.


Ναι, όλο το εσωτερικό trim της Testarossa στην F40! Για κάποιο άγνωστο λόγο, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατάφερε να “φύγει” από την συλλογή του Σουλτάνου, και πριν 5 χρόνια η DK Engineering έφερε το αμάξι σε “αυθεντική” κατάσταση, τουλάχιστον όσον αφορά στο εσωτερικό, καθώς τοποθέτησε τα καθίσματα της LM και την έβαψε σε Rosso Corsa χρώμα. Ωστόσο εξακολουθεί να είναι δεξιοτίμονο.

Η DK Engineering, όμως, αποφάσισε να ξανά βάψει την F40 στο αρχικό της χρώμα, δηλαδή το Gun Metal Grey με την κόκκινη ρίγα, και μας το παρουσιάζει. Φαίνεται, όμως, ότι το εσωτερικό της φέρει ακόμα τα bucket καθίσματα της F40 LM.