Στη τελευταία θέση του Top 10 των πλουσιότερων αθλητών της δεκαετίας ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Λίγα 24ωρα πριν την ολοκλήρωση του 2019, το Forbes έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τους 10 πιο πλούσιους αθλητές παγκοσμίως, σύμφωνα με τα έσοδα τους, για τη δεκαετία 2010-2019. Η κατάταξη του Forbes περιλαμβάνει τους μισθούς, τα χρηματικά έπαθλα, τα μπόνους, τα δικαιώματα, τα έξοδα εμφάνισης και τα έσοδα από αδειοδότηση χρήσης του ονόματος ενός αθλητή.

Η κορυφαία δεκάδα της δεκαετίας, περιλαμβάνει δύο αθλητές της πυγμαχίας, δύο του ποδοσφαίρου, δύο του μπάσκετ και δύο του γκολφ, οι οποίοι συλλογικά εισέπραξαν 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την δεκάδα, όμως, εξαιρούνται τα κέρδη για αθλητές που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, γι’αυτό και δεν βρίσκονται σε αυτή οι θρύλοι του NBA, όπως ο Kobe Bryant και ο Michael Jordan.

Η Serena Williams είναι η μοναδική γυναίκα μεταξύ των 40 πλουσιότερων αθλητών της δεκαετίας, κερδίζοντας 215 εκατομμύρια δολάρια. Στην 10άδα δεν περιλαμβάνεται κανένας αθλητής του μπέιζμπολ, του αμερικάνικου ποδοσφαίρου ή του χόκεϋ.

Ξεκινώντας από τέλος, έχουμε:

#10 Lewis Hamilton: 400 εκατομμύρια δολάρια

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 είναι ο πιο εμπορικός οδηγός της, και γι’αυτό απαιτεί μεγάλα ποσά.

#9 Kevin Durant: 425 εκατομμύρια δολάρια

Τα ετήσια κέρδη του Durant από το μισθό και τα δικαιώματα αυξήθηκαν κατά 400% κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

#8 Manny Pacquiao: 435 εκατομμύρια δολάρια

Οι 25 pay-per-view αγώνες του Pacquiao αγοράστηκαν από περίπου 20 εκατομμύρια θεατές και έφεραν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

#7 Phil Mickelson: 480 εκατομμύρια δολάρια

Ο Mickelson κέρδισε το μεγαλύτερο paycheck της καριέρας του το 2018, όταν νίκησε τον για πολλά χρόνια αντίπαλό του στο golf, Tiger Woods, όπου σε έναν αγώνα κέρδισε 9 εκατομμύρια δολάρια.

#6 Tiger Woods: 615 εκατομμύρια δολάρια

Ο Tiger είχε κατά μέσο όρο μόνο 10 αγώνες PGA Tour ανά έτος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 2010-2019, αλλά τα κέρδη του για αυτή τη περίοδο ήταν τα κορυφαία μεταξύ των αθλητών.

#5 Roger Federer: 640 εκατομμύρια δολάρια

Ο 38χρονος Federer βρίσκεται στη δύση της καριέρας του στο τένις, αλλά τα κέρδη του παραμένουν μεγάλα στο τέλος της δεκαετίας, εξαιτίας ενός deal ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρία ρούχο Uniqlo, το οποίο υπέγραψε το 2018.

#4 LeBron James: 680 εκατομμύρια δολάρια

Ο James κέρδισε περισσότερα από τα διπλάσια από τα δικαιώματα κατά τα πρώτα 16 χρόνια του στο NBA, σε σύγκριση με τα 270 εκατομμύρια δολάρια που παίρνει για μισθό.

#3 Lionel Messi: 750 εκατομμύρια δολάρια

Ο μισθός του Messi για το 2019 από την Barcelona είναι ο υψηλότερος από κάθε αθλητή σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

#2 Cristiano Ronaldo: 800 εκατομμύρια δολάρια

Τα έσοδα από τα δικαιώματα του Ronaldo εξαιτίας της τεράστιας απήχησης του στο Instagram και στο Facebook, ήταν τα μεγαλύτερα από κάθε άλλο άνθρωπο στον πλανήτη.

#1 Floyd Mayweather: 915 εκατομμύρια δολάρια

Ο Mayweather έβαλε στον λογαριασμό του περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για τις μάχες του 2015 και του 2017 εναντίον του Manny Pacquiao και του Conor McGregor, αντίστοιχα.

ΠηγήForbes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα