H πίστα του Portimao πήρε έγκριση για διεξαγωγή αγώνων F1

Σχετικά άρθρα

To Algarve International Autodrome, ή αλλιώς γνωστό ως πίστα του Portimao, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι πήρε την άδεια Grade 1 από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), κάτι που σημαίνει ότι πλέον μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες επιπέδου Formula 1.

Η πίστα βρίσκεται στην περιφέρεια Αλγκάρβε και στην πόλη του Portimao και η κατασκευή της ολοκληρώθηκε πριν από 12 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό έκανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις, που τελικά της χάρισαν την άδεια της Grade 1, που αποτελεί την υψηλότερη πιστοποίηση ασφάλειας της FIA.

Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα δούμε στο άμεσο μέλλον κάποιον αγώνα της F1 στο νοτιότερο άκρο της ιβηρικής χώρας, καθώς θα πρέπει να συνάψει συμβόλαιο με την διοργανώτρια αρχή της F1, την Liberty Media, και να βρεθεί χώρος στο ημερολόγιο του θεσμού.

Στο παρελθόν, έχουμε δει Grand Prix στην Πορτογαλία μεταξύ 1984 και 1996, που λάμβαναν μέρος στην πίστα του Estoril. Στο Portimao έχουν διεξαχθεί δοκιμές της Formula 1 πριν κάποια χρόνια και ήταν κοντά να εξασφαλίσει να γίνει αγώνας το 2009, αλλά δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά, σήμερα διοργανώνει αγώνες άλλων πρωταθλημάτων, όπως το World Toruing Car, το World Superbike, την ευρωπαϊκή σειρά του Le Mans και πολλούς άλλους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...