Η Jaguar Land Rover ζητά €1,1 δις στήριξη από την Βρετανική κυβέρνηση

Σχετικά άρθρα

Τη σιγουριά του “ζεστού” δημόσιου χρήματος φαίνεται να αναζητεί η Jaguar Land Rover, καθώς σύμφωνα με τον Guardian η βρετανική εταιρία ζήτησε πακέτο υποστήριξης αξίας άνω των 1 δισεκατομμυρίου λιρών (€1,12 δισεκατομμύρια) από την κυβέρνηση του Boris Johnson.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της JLR έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με το υπουργείου επιχειρήσεων, ενέργειας και βιομηχανίας για την λήψη δανείου, ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που έχει επιφέρει η κρίση που επέφερε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, η JLR δήλωσε ότι συζήτησε σε μια τακτική συνάντηση με την κυβέρνηση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με το περιεχόμενο των συζητήσεων να παραμένει εμπιστευτικό. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία απέκλεισε τους ισχυρισμούς ότι επιδιώκει πάνω από 2 δισεκατομμύρια λίρες (€2,24 δισεκατομμύρια).

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου -το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου- για την Jaguar Land Rover σημείωσαν πτώση 30%, φτάνοντας τις 110.000 μονάδες, αλλά το νούμερο αυτό αναμένεται να είναι κατά πολύ χειρότερο το δεύτερο τρίμηνο του 2020, παρότι η αγορά της Κίνας δείχνει κάποια θετικά δείγματα.

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...