Τη σιγουριά του “ζεστού” δημόσιου χρήματος φαίνεται να αναζητεί η Jaguar Land Rover, καθώς σύμφωνα με τον Guardian η βρετανική εταιρία ζήτησε πακέτο υποστήριξης αξίας άνω των 1 δισεκατομμυρίου λιρών (€1,12 δισεκατομμύρια) από την κυβέρνηση του Boris Johnson.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της JLR έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με το υπουργείου επιχειρήσεων, ενέργειας και βιομηχανίας για την λήψη δανείου, ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που έχει επιφέρει η κρίση που επέφερε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, η JLR δήλωσε ότι συζήτησε σε μια τακτική συνάντηση με την κυβέρνηση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με το περιεχόμενο των συζητήσεων να παραμένει εμπιστευτικό. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία απέκλεισε τους ισχυρισμούς ότι επιδιώκει πάνω από 2 δισεκατομμύρια λίρες (€2,24 δισεκατομμύρια).

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου -το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου- για την Jaguar Land Rover σημείωσαν πτώση 30%, φτάνοντας τις 110.000 μονάδες, αλλά το νούμερο αυτό αναμένεται να είναι κατά πολύ χειρότερο το δεύτερο τρίμηνο του 2020, παρότι η αγορά της Κίνας δείχνει κάποια θετικά δείγματα.