Το 2014 ο ρουμανικός coachbuilder, Romturingia είχε ετοιμάσει την pickup έκδοση της πρώτης γενιάς του Dacia Duster, και πριν ακριβώς δύο χρόνια η εταιρία παρουσίασε την pickup έκδοση του νέου Duster.

Σήμερα, η εταιρία έκανε γνωστό ότι το Duster pickup περνά στην παραγωγή και προσφέρεται αποκλειστικά σε δίπορτη, single cab έκδοση. Διαθέτει δύο καθίσματα και μηχανικά φορά τον 1.500αρη dCi turbodiesel κινητήρα απόδοσης 115 ίππων και 260 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Η “καρότσα” έχει μήκος 1,65 μέτρα και ο όγκος της ανέρχεται σε 1.000 λίτρα, ενώ το μέγιστο φορτίο στα 500 κιλά. Η πόρτα του χώρου φόρτωσης είναι κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά που καλύπτουν τη μεταλλική κατασκευή. Σε σύγκριση με το Duster SUV, το pickup είναι κατά 19 χλστ. μικρότερο σε μήκος, φτάνοντας τα 4.341 χλστ. Η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται σε 224 χλστ.

Το Duster pickup προσφέρεται μόνο σε λευκό (Glacier White) χρώμα και πατάει σε 16άρες ζάντες. Η διαθεσιμότητα του θα περιοριστεί αποκλειστικά στην αγορά της Ρουμανίας, με την τιμή του να ορίζεται στα €22.546, όντας €4.046 ακριβότερη από την αντίστοιχη απλή έκδοση του Duster.