Ανανεωμένο Dacia Spring

Σχετικά άρθρα

Την ανανεωμένη έκδοση του Spring παρουσίασε σήμερα η Dacia, με το μοντέλο να βρίσκεται στην αγορά από το 2022 και μέχρι σήμερα να έχει κάνει περισσότερες από 140.000 πωλήσεις.

Το μοντέλο υιοθετεί την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της ρουμάνικης εταιρίας, έχοντας νέους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα, νέες ζάντες και νέα γραφικά.

Στο εσωτερικό υπάρχει νέο ταμπλό με ψηφιακό πίνακα οργάνων 7″ και οθόνη αφής 10″. Επίσης υπάρχουν επανασχεδιασμένα χειριστήρια κλιματισμού και νέοι αεραγωγοί. Το ανανεωμένο τιμόνι έχει το νέο εταιρικό λογότυπο και πλέον μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος. Νέος είναι και ο επιλογέας ταχυτήτων, ενώ μέσα στη καμπίνα υπάρχουν χώροι αποθήκευσης 33 λίτρων.

Κάτω από το μπροστινό καπό συναντάμε χώρος αποσκευών χωρητικότητας 35 λίτρων, με τον πίσω χώρο αποσκευών να έχει αυξηθεί κατά 6 λίτρα και να φτάνει στα 308. Μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, αυτός αυξάνεται στα 1.004 λίτρα.

Το μήκος του φτάνει τα 3,701 μέτρα, το πλάτος τα 1,767 μέτρα, το ύψος τα 1,519 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,423 μέτρα. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, οι τροχοί έχουν μέγεθος είτε 15 είτε 16 ίντσες, με το ανανεωμένο Spring να προσφέρεται και στα νέα χρώματα Safari Beige και Brick Red.

Η βασική του έκδοση αποδίδει 45 άλογα, ενώ υπάρχει και έκδοση με 65 άλογα. Η δυνατότερη έκδοση κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε κάτι λιγότερο από 14 δευτερόλεπτα, ενώ η πιο αδύναμη σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα. Φέρει μπαταρία 26,8 kWh που χαρίζει αυτονομία έως 220 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Με DC φορτιστή 30 kW η μπαταρία φορτίζει από το 20% στο 80% σε 45 λεπτά, ενώ με AC φορτιστή 7 kW η μπαταρία χρειάζεται σχεδόν 11 ώρες για να φορτίζει από το 20% στο 100%. Το μοντέλο υποστηρίζει και αμφίδρομη φόρτιση ώστε να μπορεί να τροφοδοτήσει ηλεκτρικές συσκευές.

Σύμφωνα με την Dacia, οι κάτοχοι των Spring διανύουν περίπου 37 χιλιόμετρα την ημέρα, με το 90% των ταξιδιών να είναι μικρότερα από 70 χλμ. Επίσης κατά μέσο όρο ένα Spring κινείται με μέση ταχύτητα 37 χλμ/ώρα και το 75% των ιδιοκτητών φορτίζει το αυτοκίνητο τους στο σπίτι.

Η Dacia είναι περήφανη που το Spring παραμένει το μοναδικό ηλεκτρικό μοντέλο της Ευρώπης που ζυγίζει κάτω από 1.000 κιλά, με την πιο πλούσια έκδοση εξοπλισμού να ζυγίζει 984 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...