Η F1 προσθέτει αγώνα στη Σαουδική Αραβία το 2021

Σχετικά άρθρα


Η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρόγραμμα αγώνων για το 2021 θα προστεθεί μια νέα χώρα/πίστα, καθώς θα διεξαχθεί για πρώτη φορά Grand Prix στη Jeddah. Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι της παραθαλάσσιας πόλης της Σαουδικής Αραβίας θα φιλοξενήσουν την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού τον Νοέμβριο του 2021.

Η Σαουδική Αραβία θα γίνει η 33η χώρα που θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1, με τους δρόμους να βρίσκονται στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, παρέχοντας ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο σκηνικό για ένα πλήρες σαββατοκύριακο αγώνων, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, που θα λάβει χώρα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας.

Η περιοχή που έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει τον αγώνα είναι αμιγώς βιομηχανική, με τα διυλιστήρια της Aramco να βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την χάραξη της πίστας. Η Liberty Media αποφάσισε ο αγώνας να διεξαχθεί το βράδυ, καθώς ο περιβάλλοντας χώρος δεν είναι πλήρως διαμορφωμένος και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο με τρία χρόνια.

Έτσι, μετά τη Σιγκαπούρη, το Μπαχρέιν και το Άμπου Ντάμπι, η Σαουδική Αραβία θα γίνει η τέταρτη χώρα που θα φιλοξενήσει GP υπό το φως των προβολέων.

To 2021, το πρωτάθλημα της Formula 1 θα περιλαμβάνει συνολικά 23 αγώνες, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει παρουσιαστεί στις ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο της Liberty Media για την επόμενη χρονιά περιλαμβάνει τους αγώνες του αρχικού προγράμματος του 2020, συν αυτόν στην Jeddah.

Θα υπάρξουν δύο περίοδοι χειμερινών δοκιμών, στη Βαρκελώνη και στο Μπαχρέιν, στις αρχές Μαρτίου, με την έναρξη της σεζόν να γίνεται στις 21 Μαρτίου στην Αυστραλία. Μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί ο αγώνας του Μπαχρέιν, και στις 11 Απριλίου το GP της Κίνας.

Θα ακολουθήσει ο -πρώτος- αγώνας στο Βιετνάμ, στις 25 Απριλίου, αν και αυτός δεν είναι σίγουρος, καθώς -προς το παρόν- η ασιατική χώρα ταλαιπωρείται από πολιτική αστάθεια. Στις 9 Μαΐου η Formula 1 θα έρθει στην Ευρώπη για τον αγώνα στην Βαρκελώνη, ενώ στις 23 του ίδιου μήνα θα διεξαχθεί το GP του Μονακό.

Ακολουθούν τα GP στο Μπακού, στο Μόντρεαλ, στο Paul Ricard, στο Red Bull Ring, στο Silverstone και στη Βουδαπέστη, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα τριών εβδομάδων, ο πρώτος -από τους τρεις συνεχόμενους- αγώνας θα γίνει στα τέλη Αυγούστου στην Ολλανδία, μετά στο Βέλγιο, και τέλος στην Ιταλία.

Έπειτα, η F1 θα ταξιδέψει στην Ασία για τα GP στη Σιγκαπούρη και στην Ιαπωνία, για να ακολουθήσει η Ρωσία, όπου θα είναι ο τελευταίος από το ένα ακόμα “triple header”. Μετά η F1 θα μεταφερθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για τα GP σε Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην νέα πίστα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το οποίο θα πάρει τη θέση Interlagos. Κλείνοντας, θα έχουμε τους δύο αγώνες στη Μέση Ανατολή, σε Σαουδική Αραβία και Άμπου Ντάμπι.

Στο παραπάνω πρόγραμμα υπάρχει το αστεράκι του κορωνοϊου, γι’ αυτό και η Liberty Media προσανατολίζεται στο να έχει stand by τουλάχιστον 3-4 πίστες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...