Ο νέος οδηγός της Haas F1 Team, Nikita Mazepin, γιος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Dmitry Mazepin, ανέβασε χθες μια ιστορία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στην οποία τον δείχνει να κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου και να αγγίζει το στήθος μιας γυναίκας που καθόταν στο πίσω κάθισμα, με την τελευταία να προσπαθεί να απομακρύνει το χέρι του Ρώσου οδηγού.

Η ιστορία διαγράφηκε μετά από λίγα λεπτά, αλλά φυσικά κυκλοφορεί παντού. Ωστόσο, εμείς επιλέγουμε να μην δημοσιεύσουμε το video, καταδικάζοντας με τον πιο αυστηρό τρόπο οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά προς το γυναικείο φύλο.

Το video προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με το θέμα να παίρνει μεγάλη έκταση, και πριν λίγα λεπτά ο 21χρονος οδηγός ζήτησε συγγνώμη για την πράξη, την απαράδεκτη συμπεριφορά του, και την προκλητική του ανάρτηση, ενώ απολογείται και προς τη νέα του ομάδα, την Haas.

Από την πλευρά της, η τελευταία ανέφερε:

Η ομάδα της Haas F1 δεν συγχωρεί τη συμπεριφορά του Nikita Mazepin στο video που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στα κοινωνικά του μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, το γεγονός ότι το video δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης απεχθές για την Haas F1 Team. Το θέμα αντιμετωπίζεται εσωτερικά και δεν θα γίνει περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή.

Ο 21χρονος Mazepin προσπάθησε να “μαζέψει τα ασυμμάζευτα” και εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ζητά συγνώμη και προσπαθεί να απολογηθεί:

Θα ήθελα να απολογηθώ για τις πρόσφατες ενέργειές μου, τόσο για την απρεπή συμπεριφορά μου, όσο και για το γεγονός ότι το ανέβασα στα social media.

Λυπάμαι για το αδίκημα που έκανα και για την αμηχανία που έφερα στην Haas F1 Team. Πρέπει να έχω υψηλότερα στάνταρ ως οδηγός Formula 1 και να καταλάβω ότι έχω απογοητεύσει τον εαυτό μου και πολλούς άλλους ανθρώπους. Υπόσχομαι να μάθω από αυτό.

Θέση για το περιστατικό πήραν τόσο η FIA, όσο και η Formula 1, με την κοινή τους ανακοίνωση να αναφέρει:

Στηρίζουμε απόλυτα της Haas F1 Team στην απάντησή της σχετικά με τις απρεπείς ενέργειες του οδηγού της, Nikita Mazepin. Ο Mazepin έχει απολογηθεί δημόσια για την συμπεριφορά του και το ζήτημα θα συνεχίσει να διαχειρίζεται από την ίδια την ομάδα. Οι ηθικές αρχές και η κουλτούρα του αθλήματος είναι υψίστης σημασίας για την FIA και την Formula 1.