Ο CEO και πρόεδρος του PlayStation, Jim Ryan, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε πως το Gran Turismo 7 δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021, καθώς λόγω του κορωνοϊού έχει καθυστερήσει η ανάπτυξη του παιχνιδιού. Έτσι, το πολυαναμενόμενο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

Το νέο Gran Turismo θα επιστρέψει στις ρίζες του, “παρέχοντας εμπειρία” αντίστοιχη με αυτή των πρώτων παιχνιδιών της σειράς. Αυτό δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες ο Kazunori Yamauchi, ο δημιουργός των Gran Turismo, ο οποίος είπε πως το νέο παιχνίδι αντί να δίνει έμφαση κυρίως στα eSports και στην ανταγωνιστική online οδήγηση, θα εστιάζει στα πολλά αυτοκίνητα, έχοντας παρόμοια φιλοσοφία με τα Gran Turismo 1 και Gran Turismo 4.

Όπως είπε:

Το Gran Turismo 7 θα κληρονομήσει από το Gran Turismo Sport στοιχεία όπως τα πρωταθλήματα, ενώ από τα Gran Turismo 1 και 4 θα κληρονομήσει τον πλήρη όγκο των αυτοκινήτων, παρέχοντας έτσι στον παίκτη την καλύτερη Gran Turismo εμπειρία μέχρι σήμερα. Οι fans των παλιότερων Gran Turismo θα αισθανθούν τη νοσταλγία.

Το Gran Turismo 7 θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο PlayStation 5.