Ο Jihad Mohammed πριν από τέσσερα χρόνια ίδρυσε την Electra και η εταιρία παρουσίασε τώρα το Quds Rise, ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που ξεκινά από τις περίπου 20.500 ευρώ και στόχος της εταιρίας είναι να πουλά 10.000 τέτοια ετησίως.

Το διθέσιο αυτοκίνητο αντλεί έμπνευση από το μουσουλμανικό ιερό “Θόλος του Βράχου” που βρίσκεται στη παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ και βασίζεται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο.

Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 160 άλογα και στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε περίπου 5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 165 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 50 kWh και σύμφωνα με την εταιρία προσφέρει αυτονομία 450 χλμ ανά φόρτιση. Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 15,9″ στο κέντρο του ταμπλό και bucket καθίσματα.

Η εταιρία έχει ξεκινήσει να δέχεται προπαραγγελίες και ευελπιστεί να παραδώσει τα πρώτα αυτοκίνητα το 2022. Στόχος της είναι να βγάλει στην αγορά και 3 ακόμη μοντέλα, το sedan Quds Capital ES, ένα ακόμη σπορ αυτοκίνητο με όνομα Quds Nostrum EE και ένα ηλεκτρικό ταξί.