Ο Masi προειδοποιεί τους Hamilton και Verstappen

Σχετικά άρθρα

Ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA, Michael Masi, προειδοποίησε πως τους πιλότους πως ενδέχεται να τους επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ή να χάσουν όλους τους βαθμούς τους, εφόσον οδηγούν με αντιαθλητικό τρόπο, ενόψει του κυριακάτικου GP του Άμπου Ντάμπι, που θα κρίνει το φετινό πρωτάθλημα.

Hamilton και Verstappen πηγαίνουν στο φινάλε της σεζόν στην πίστα Yas Marina ισόβαθμοι στην κατάταξη, ωστόσο ο Verstappen θα κατακτήσει τον τίτλο σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς έχει αυτή τη στιγμή περισσότερες νίκες (9 έναντι 8). Οι δύο οδηγοί έχουν συγκρουστεί τρεις φορές φέτος, στο Βρετανικό GP, το Iταλικό GP και στο GP της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανησυχία ότι το φινάλε της σεζόν θα τελειώσει με μια νέα σύγκρουση μεταξύ των δύο πιλότων.

Όμως, περιγράφοντας τα άρθρα του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα του αθλήματος που αφορούν σε αντιαθλητική συμπεριφορά και τις ποινές για μια τέτοια συμπεριφορά, ο Masi απηύθυνε ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Συγκεκριμένα, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα ακόλουθα άρθρα που περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω. Το άρθρο 12.2.11 αναφέρει πως οποιαδήποτε παραβίαση των αρχών της δικαιοσύνης στον ανταγωνισμό, συμπεριφορά με αντιαθλητικό τρόπο ή προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο που είναι αντίθετος στην αθλητική ηθική.

Επιπλέον το άρθρο 12.4.5, καλύπτει τις ποινές που θα μπορούσαν να επιβάλουν οι αγωνοδίκες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ο αποκλεισμός για έναν ή περισσότερους αγώνες, όπως και η αφαίρεση βαθμών για το πρωτάθλημα.

Το αφεντικό της Red Bull, Christian Horner, σε δηλώσεις του είπε πως είχαν “πολλές συζητήσεις” σχετικά με την πιθανότητα σύγκρουσης την Κυριακή συμπληρώνοντας πως:

Ο Μαξ θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα στην πίστα. Είναι τόσο απλό. Είναι σκληρός οδηγός αλλά δίκαιος και δεν περιμένω κάτι διαφορετικό αυτό το Σαββατοκύριακο. Κανείς δεν θέλει να κερδίσει αυτό το πρωτάθλημα από απόφαση των αγωνοδικών ή επειδή ο αντίπαλός του κόλλησε σε μια αμμοπαγίδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...