Perez: Η Red Bull μου δίνει ίσες ευκαιρίες με τον Max για να κερδίσω το πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Οι δύο πρώτοι αγώνες της σεζόν έδειξαν πως η Red Bull είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, με τους δύο πιλότους της να δίνουν την μάχη για το πρωτάθλημα των οδηγών.

Με μόλις 1 βαθμό να χωρίζει τους Max Verstappen και Sergio Perez, ο Μεξικανός πιστεύει πως η Red Bull θα δώσει ίσες ευκαιρίες και στους δύο πιλότους της για τη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος των οδηγών.

Ερωτηθείς στο περιθώριο του Grand Prix της Αυστραλίας αν νοιώθει πως έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να νικήσει τον Verstappen, ο Perez είπε:

Το πιστεύω πλήρως [αυτό], και σίγουρα όταν ήρθα στην ομάδα, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Βασικά, απλώς αγωνίζονταν με δύο αυτοκίνητα γιατί έπρεπε. Μπορώ να πω τώρα ότι αισθάνομαι πραγματικά μέρος της ομάδας. Πραγματικά νιώθω ότι έχω τη θέση μου και με σέβονται πολύ. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι καλό για τον κάθε οδηγό.

Πιστεύω πραγματικά ότι έχω την πλήρη υποστήριξη της ομάδας όσο και ο Max, και ότι θα έχω κάθε ευκαιρία να κερδίσω το πρωτάθλημα, όσες και ο Max.

Οι ελπίδες του Perez να κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα ενισχύονται περαιτέρω από το γεγονός ότι η RB19 φαίνεται να ταιριάζει στο στυλ οδήγησης του πολύ καλύτερα από την περσινή RB18.

Σίγουρα, νιώθω πιο άνετα στο αυτοκίνητο [σε σχέση με πέρυσι]. Πιστεύω ότι μάθαμε επίσης αρκετά σχετικά με την κατεύθυνση που πήραμε πέρυσι, όχι μόνο το από το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά και με το πώς το στήσαμε και πώς προσπαθήσαμε να αντισταθμίσουμε τις αδυναμίες που μου έδινε. Απλώς παίρναμε απόδοση εκτός αυτοκινήτου.

Ο Perez είπε τόσο ο ίδιος, όσο και ο Verstappen ζητούσαν παρόμοια πράγματα όσον αφορά την κατεύθυνση ανάπτυξής του φετινού μονοθεσίου, προσθέτοντας:

Τώρα έχουμε ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο, ένα πολύ δυνατό πακέτο και ένα αυτοκίνητο με το οποίο αισθάνομαι άνετα. Είναι ένα αυτοκίνητο με το οποίο συνεργάζομαι καλά και ένα αυτοκίνητο που πιστεύω επίσης πως με την κατεύθυνση που παίρνουμε από πλευράς ανάπτυξης, μπορώ να το αξιοποιήσω στο έπακρο.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μπορείς να μείνεις στον αγώνα όλη τη σεζόν, να έχεις ένα αυτοκίνητο που να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι. Σίγουρα, πέρυσι, όταν ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε το αυτοκίνητο, ή βασικά όταν βάλαμε το αυτοκίνητο στη δίαιτα, ταίριαζε περισσότερο στον Max και η διαφορά μεταξύ μας απλώς διευρύνθηκε.

Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, ζητάμε τα ίδια πράγματα. Σε αυτούς τους πρώτους αγώνες, ήμασταν πολύ, πολύ κοντά σε ισορροπία και ζητούσαμε μια παρόμοια ισορροπία. Άρα, από αυτή την άποψη, είναι καλό πράγμα προς το παρόν.

Παράλληλα, ο Sergio Perez επιμένει ότι υπάρχει “σεβασμός” μεταξύ αυτού και του Verstappen.

Μας αφήνουν να αγωνιστούμε, για να είμαστε δίκαιοι με την ομάδα. Στο Μπαχρέιν δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουμε να πιέζουμε και στη Τζέντα δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουμε να πιέζουμε γιατί ήμασταν σε παρόμοιο ρυθμό.

Ως ομάδα, πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι καλύτερο να τελειώνουμε με δύο μονοθέσια, παρά με ένα. Είμαστε σε καλό σημείο μεταξύ μας. Όλα μεγεθύνονται από τα μέσα ενημέρωσης. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Προφανώς, θέλουμε να νικήσουμε ο ένας τον άλλον. Αλλά υπάρχει σεβασμός στην ομάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr