Verstappen: Δεν χρειαζόμαστε τους sprint αγώνες για την αύξηση του θεάματος, αλλά πιο ανταγωνιστικές ομάδες

Σχετικά άρθρα

Έντονη κριτική άσκησε ο Max Verstappen για τους αγώνες sprint, με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να λέει πως αυτοί οι αγώνες έρχονται σε αντίθεση με το DNA της Formula 1.

Στα paddock του Albert Park συζητείται έντονα αυτό το Σαββατοκύριακο το ενδεχόμενο μιας γενικής αναμόρφωσης της μορφής των αγώνων sprint, με τον πρώτο από τους έξι να διεξάγεται φέτος στο επόμενο GP, αυτό του Αζερμπαϊτζάν στο τέλος του μήνα.

Η νέα πρόταση θέλει τον αγώνα sprint και τον αγώνα της Κυριακής να έχουν ξεχωριστές κατατακτήριες με τα αποτελέσματα του sprint αγώνα να μην καθορίζουν πλέον τη σχάρα εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

Ο Verstappen που έχει δηλώσει επανειλημμένως πως δεν είναι λάτρης των αγώνων sprint, απείλησε να “εγκαταλείψει” την F1 εάν τα αφεντικά του πρωταθλήματος συνεχίσουν να ασχολούνται με τη μορφή του Σαββατοκύριακου των αγώνων. Συγκεκριμένα ο Verstappen είπε:

Είμαι ευχαριστημένος μόνο με τον κύριο αγώνα. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ καλύτερο για τους οπαδούς. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλές αλλαγές διαφορετικά δεν θα είμαι εδώ για πολύ.

Δεν είμαι καθόλου οπαδός των αγώνων sprint. Όταν κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα το Σαββατοκύριακο γίνεται πιο έντονο και κάνουμε ήδη τόσους πολλούς αγώνες. Οπότε αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να το κάνουμε.

Καταλαβαίνω φυσικά ότι ήθελαν να έχουν συναρπαστική την κάθε ημέρα των GP, αλλά τότε ίσως καλύτερα να μειώσουν τη διάρκεια του GP μόνο στο Σαββατοκύριακο και να αγωνιζόμασταν μόνο το Σάββατο και την Κυριακή, έτσι ώστε να κάνουν αυτές τις δύο μέρες συναρπαστικές.

Πηγαίνουμε σε σεζόν που θα έχουν 24 ή 25 αγώνες και αν αρχίσετε να προσθέτετε ακόμα περισσότερα πράγματα, δεν αξίζει τον κόπο για μένα, δεν το απολαμβάνω.

Για μένα, ένας αγώνας sprint έχει να κάνει με την επιβίωση, δεν έχει να κάνει με τους αγώνες. Όταν έχεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο, δεν υπάρχει τίποτα να ρισκάρεις.

Προτιμώ να κρατήσω το αυτοκίνητό μου ζωντανό και να φροντίσω να έχω ένα καλό αυτοκίνητο για την Κυριακή. Ακόμα κι αν αλλάξουν τη μορφή, δεν βρίσκω ότι είναι στο DNA της F1 να κάνει τέτοιου είδους αγώνες sprint.

Η F1 έχει να κάνει με το να εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τις κατατακτήριες και να έχεις έναν καταπληκτικό αγώνα την Κυριακή, με έναν μεγάλο σε διάρκεια αγώνα. Αυτό είναι το DNA του αθλήματος.

Δεν καταλαβαίνω ή δεν ξέρω γιατί πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, γιατί πιστεύω ότι η δράση είναι καλή και πώς θα πετύχουμε ακόμη περισσότερη δράση; Το θέμα είναι τα μονοθέσια να έρθουν πιο κοντά από πλευράς επιδόσεων, να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερες ομάδες να παλέψουν για τη νίκη.

Νομίζω, πως αυτό θα οδηγήσει σε πιο συναρπαστικούς αγώνες. Αν έχουμε έξι ή επτά ομάδες που παλεύουν για τη νίκη, θα ήταν τρελό και πραγματικά δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα!

Ο Christian Horner, ο επικεφαλής Red Bull, από τη μεριά του, χαρακτήρισε ως γελοία τα σχέδια για τη διεξαγωγή του πρώτου από τους έξι αγώνες sprint το 2023, στο Μπακού.

Η πραγματικότητα είναι ότι είναι απολύτως γελοίο να κάνεις τον πρώτο αγώνα sprint της χρονιάς σε έναν αγώνα δρόμου όπως το Αζερμπαϊτζάν. Αλλά νομίζω ότι από άποψη θεάματος, από πλευράς οπαδών, πιθανότατα θα είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες sprint της χρονιάς.

Από την άποψη του ανώτατου κόστους, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πετάξετε το αυτοκίνητό σας στα σκουπίδια. Και κοστίζει πολλά χρήματα αυτό. Έτσι, ξέρεις πως ένας αγώνας είναι αρκετός στο Μπακού. Το γεγονός ότι έχουμε δύο, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο περιστατικό εκεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...