H προσωπική περιουσία των 10 επικεφαλής των ομάδων της Formula 1

Σχετικά άρθρα

H βρετανική The Sun αποκάλυψε την καθαρή αξία της περιουσίας (net worth) των επικεφαλής των 10 ομάδων της Formula 1, που δείχνει ξεκάθαρα την επιχειρηματική φύση του Toto Wolff, σε σχέση με τους υπόλοιπους ομότιμους του, οι οποίοι κατά βάση είναι υπάλληλοι των εταιριών-ομάδων στις οποίες εργάζονται.

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes-AMG F1, ο Wolff κατέχει επίσης το ένα τρίτο των μετοχών της ομάδας. Επιπλέον, ο Wolff αγόρασε το 0,95% της ομάδας Aston Martin F1 από τον Lawrence Stroll το 2020, που με την φετινή αγωνιστική άνοδο της βρετανικής ομάδας έχει αυξηθεί η αξία της.

Κάνοντας μια μικρή παρένθεση, η καθαρή αξία της περιουσίας είναι ένα μέτρο της οικονομικής υγείας ενός ατόμου, και είναι ότι απομένει αν πουλήσεις όλα τα περιουσιακά σου στοιχεία για να πληρώσεις όλα σου τα χρέη. Είναι, δηλαδή η συνολική αξία όλων όσων σου ανήκουν -συμπεριλαμβανομένου ακινήτων, αυτοκινήτων, επενδύσεων και μετρητών- μείον των υποχρεώσεών σου (χρέη).

Toto Wolff (Mercedes) – €1,13 δις.

Christian Horner (Red Bull) – €46,9 εκατ.

Otmar Szafnauer (Alpine) – €4,6 εκατ.

Franz Tost (AlphaTauri) – €4,6 εκατ.

James Vowles (Williams) – €4,6 εκατ.

Guenther Steiner (Haas) – €4,6 εκατ.

Alessandro Alunni Bravi (Alfa Romeo) – €4,6 εκατ.

Frederic Vasseur (Ferrari) – €2,8 εκατ.

Andrea Stella (McLaren) – €1,4 εκατ.

Mike Krack (Aston Martin) – €906.000

ΠηγήThe Sun

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...