Perez: Θα μπορούσα να ήμουν πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Ο Sergio Perez πιστεύει ότι εάν δεν είχε τα προβλήματα στο GP της Αυστραλίας, όπου τερμάτισε 5ος, αυτός θα ήταν σήμερα ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος των οδηγών. Mετά τη νίκη του στο χθεσινό Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και στον σπριντ αγώνα του Σαββάτου, Ο Μεξικανός βρίσκεται πλέον μόλις 6 βαθμούς πίσω από τον Max Verstappen.

Νομίζω ότι έχοντας τρία παιδιά στο σπίτι δεν θα ταξίδευα σε όλο τον κόσμο αν δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Δουλεύω προς αυτό, υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία μπορείτε να μιλήσετε εάν βρίσκεστε εκτός του μονοθεσίου, αλλά είναι σημαντικό να αποδίδεις στη πίστα.

Πιστεύω ότι εάν δεν είχα όλα τα προβλήματα στις κατατακτήριες στη Μελβούρνη θα ήμουν πρώτος τώρα στο πρωτάθλημα. Άρα, σίγουρα υπάρχουν όλα για να πιστέψω ότι μπορώ να τα πάω καλά φέτος. Παλεύω για [το πρωτάθλημα], αλλά ξέρω επίσης ότι είναι ένας τεράστιος δρόμος μπροστά, οπότε πρέπει να έχω σκυμμένο το κεφάλι μου και να συνεχίσω να αποδίδω.

Από τη μεριά του, ο Christian Horner είπε πως οι Sergio Perez και Max Verstappen παραμένουν ελεύθεροι να μάχονται μεταξύ τους, πως δεν υπάρχουν team orders:

Αυτή τη στιγμή είναι οι δύο τους στη μάχη του τίτλου. Υπάρχει μια μικρή διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους πιλότους, αλλά απομένουν ακόμη 19 αγώνες και 5 αγώνες σπριντ. Έτσι, υπάρχει ένας τεράστιος όγκος αγώνων και μια ολόκληρη ποικιλία διαφορετικών πιστών που πρέπει να διανυθούν. Η αξιοπιστία θα είναι βασικός παράγοντας.

Και αυτό στο οποίο εστιάζουμε περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσουμε ένα buffer και με τους δύο οδηγούς, επειδή όταν επιστρέψουμε στην Ευρώπη, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν σημαντικές αναβαθμίσεις από τις άλλες ομάδες. Και, φυσικά, έχουμε μειωμένη ικανότητα ανάπτυξης φέτος, οπότε εκεί είναι η εστίασή μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια σημαντική διαφορά.

Υπάρχουν έξι βαθμοί μεταξύ τους μετά από τέσσερις αγώνες, οπότε ναι, είναι και οι δύο ανταγωνιστικοί. Θέλουν και οι δύο να κερδίζουν, γι’ αυτό και βρίσκονται στην ομάδα. Και νομίζω ότι εξαρτάται από το τι κάνουν στην πίστα. Ήταν ελεύθεροι να αγωνιστούν σήμερα και, όλο το χρόνο μέχρι τώρα, ήταν ελεύθεροι.

Ερωτηθείς εάν αυτό θα συνεχιστεί περαιτέρω στη σεζόν, ο Horner πρόσθεσε:

Ναι, έως ότου τα συμφέροντα της ομάδας, αν ανταγωνίζεται έναν ανταγωνιστή, γίνουν μεγαλύτερα από τα συμφέροντα των οδηγών. Αλλά, όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση, είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν.

Ο Horner αποκάλυψε ότι πριν από τον αγώνα του Μπακού, θύμισε στους Verstappen και Perez την σύγκρουση μεταξύ του Verstappen και του τότε teammate του Daniel Ricciardo, στο GP του Αζερμπαϊτζάν το 2018.

Νομίζω ότι το 2018 είναι αρκετά χαραγμένο στη μνήμη όλων σε αυτήν την ομάδα. Και είναι κάτι που συζητήσαμε σήμερα το πρωί στην ενημέρωση, ότι είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν, αλλά δεν θέλουμε μια επανάληψη του 2018.

Παράλληλα, ο Horner επαίνεσε τον Perez για την προσθήκη άλλης μιας νίκης σε αγώνα δρόμου στο βιογραφικό του.

Ο Checo σίγουρα ανταποκρίνεται στο παρατσούκλι του ως ο βασιλιάς των δρόμων. Προφανώς, στάθηκε λίγο τυχερός με το χρονοδιάγραμμα του αυτοκινήτου ασφαλείας. Αλλά, έχοντας τη πρωτοπορία, έχτισε ένα προβάδισμα σχεδόν τεσσάρων δευτερολέπτων σε ένα σημείο και έλεγξε τον αγώνα. Έτσι χρησιμοποίησε την ευκαιρία του και τη μετέτρεψε σε μια σπουδαία νίκη.

Έχεις τον Max Verstappen πίσω σου και ξέρεις πως δεν το παίρνει εύκολα. Και μπόρεσε να δημιουργήσει νομίζω ένα προβάδισμα 3,7 δευτερολέπτων σε ένα σημείο του αγώνα. Δίνω όλα τα εύσημα στον Checo, οδήγησε έναν υπέροχο αγώνα σήμερα.

Ο Max Verstappen επαίνεσε και αυτός τον Perez, για τη οδήγηση του στο GP του Αζερμπαϊτζάν, που του χάρισε την δεύτερη φετινή του νίκη.

Ξεκάθαρα, ξέρετε, ο Checo φέτος τα πάει πραγματικά πολύ καλά, έχει μια πολύ καλή απόδοση και αυτό είναι υπέροχο να το βλέπεις, Αισθάνεται όλο και πιο σίγουρος στο μονοθέσιο και με την ομάδα επίσης. Το απολαμβάνουμε πραγματικά.

Και νομίζω ότι ο Checo κι εγώ, περνάμε καλά. Και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό: πρέπει να αναγνωρίζεις και επίσης να εκτιμάς όταν κάποιος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Και αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα. Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, το κάναμε σε όλη μας τη ζωή.

Ο Perez απάντησε, δηλώνοντας ότι υπάρχει “πολύ υψηλό επίπεδο σεβασμού” μεταξύ αυτού και του Verstappen, επιμένοντας ότι οι σχέσεις τους δεν θα επιδεινωθούν εάν τα “πνεύματα ανάψουν” στη μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο σεβασμού μεταξύ του Max και εμού, αλλά και ολόκληρης της ομάδας, Το επίπεδο στο οποίο λειτουργούμε, πιέζουμε ο ένας τον άλλον πολύ σκληρά, προφανώς θέλουμε να νικήσουμε ο ένας τον άλλον, θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα όσο το θέλει ο Max, αλλά υπάρχει πολύς σεβασμός μεταξύ μας. Και νιώθω πως κατά κάποιο τρόπο, μοιάζουμε πολύ στον τρόπο που προσεγγίζουμε ή σκεφτόμαστε το άθλημα, οπότε δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει.

Θα πολεμήσουμε ο ένας τον άλλον όπως κάναμε σήμερα, όσο περισσότερο και όσο πιο σκληρά μπορούμε, αλλά αυτό θα συμβεί με πολύ υψηλό σεβασμό για εμάς και την ομάδα μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...