F1: Οι ομάδες αντιτίθενται στην απαγόρευση των κουβερτών των ελαστικών για το 2024

Σχετικά άρθρα

Η F1 είχε προγραμματίσει να καταργήσει τις κουβέρτες των ελαστικών από το 2024, αλλά αυτό άλλαξε και θα διατηρηθούν, με την επιλογή να καταργηθούν να επανέρχεται μόνο εάν η Pirelli μπορέσει να αποδείξει μέχρι τα τέλη Ιουλίου ότι έχει αναπτύξει ένα ελαστικό που θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά χωρίς τις κουβέρτες.

Η ιταλική εταιρεία έφερε για πρώτη φορά στο φετινό GP του Μονακό τη βρόχινη γόμα της που δεν χρειάζεται τις κουβέρτες προθέρμανσης, η οποία δοκιμάστηκε από τους οδηγούς, αλλά η προσπάθειά της να φέρει τα νέα ενδιάμεσα ελαστικά της στη Σιγκαπούρη βρίσκει τις ομάδες αρνητικές.

Οι ομάδες ήταν επιφυλακτικές σχετικά με το να εναντιωθούν στα νέα ελαστικά δημόσια, και πιστεύεται ότι οι περισσότερες δεν θέλουν την αλλαγή σε ελαστικά χωρίς τη χρήση των κουβερτών. Ομοίως, οι οδηγοί δεν ενδιαφέρονται για τα νέα ελαστικά, με τον επικεφαλής του Grand Prix Drivers’ Association, George Russell -ο οποίος τα δοκίμασε- να ξεκαθαρίζει ότι αυτά τα ελαστικά θα είναι επικίνδυνα.

Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη slick ελαστικών χωρίς κουβέρτες συνεχίζεται, με την πιο πρόσφατη δοκιμή να πραγματοποιείται από τη Mercedes και τη Ferrari στη Βαρκελώνη νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το τελευταίο τεστ πριν ληφθεί η απόφαση θα γίνει στην πίστα του Silverstone μετά το βρετανικό GP και θα συμμετέχουν οι Red Bull, Williams και Haas.

Εάν η FIA διαπιστώσει ότι η Pirelli έχει επιδείξει ένα καλό ελαστικό, τότε η απόφαση θα πάει σε ψηφοφορία στις ομάδες, με τον επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, να δηλώνει:

Νομίζω ότι θα επιφυλάξουμε την κρίση μας μέχρι να κάνουμε τις δοκιμές. Ο Daniel [Ricciardo] θα οδηγήσει το μονοθέσιο στις δοκιμές και θα λάβουμε τα σχόλια από αυτές, και τότε είμαι σίγουρος ότι η Pirelli θα πάρει τη σωστή απόφαση.

Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που θέλουν οι οδηγοί. Αλλά ο φόβος μου με αυτά τα πράγματα είναι ότι όταν πιστεύεις ότι θα πετύχεις κάτι απλοϊκά που θα δημιουργούσε καλύτερους αγώνες, τότε θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να ζεστάνεις τα ελαστικά πολύ γρήγορα, στους γύρους εξόδου και ούτω καθεξής, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερο κόστος.

Όλοι [άλλα πρωταθλήματα] έχουν κουβέρτες ελαστικών, κάνουν δουλειά. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι οι βιώσιμοι τρόποι τροφοδοσίας αυτών των κουβερτών ελαστικών σε αντίθεση με την αφαίρεσή τους.

Διάβασε ακόμα

Hamilton: Η απαγόρευση των κουβερτών των ελαστικών είναι επικίνδυνη και άσκοπη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...