Williams: Με κινητήρες Mercedes και μετά το 2026

Σχετικά άρθρα

Williams Racing και Mercedes επεκτείνουν τη συνεργασία τους, με την Williams να συνεχίζει να εξοπλίζει τα μονοθέσια της με τις μονάδες ισχύος της Mercedes και από το 2026 και μετά.

Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται από το 2014, με τις μονάδες ισχύος του 2026 να χρησιμοποιούν αποκλειστικά 100% βιώσιμο καύσιμο, τηρώντας αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας και μειώνοντας τη συνολική κατανάλωση καυσίμου.

Τα ηλεκτρικά συστήματα της μονάδας ισχύος θα αναβαθμιστούν για να επιτύχουν υψηλότερες επιδόσεις και θα διαθέτουν έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα 350 kW (476 ίππων), σχεδόν τρεις φορές ισχυρότερο από τον τρέχοντα MGU-K. Η ανάπτυξη των νέων μονάδων ισχύος θα πρέπει επίσης να τηρεί τους κανονισμούς ανώτατου κόστους.

Ο James Vowles, επικεφαλής της Williams Racing είπε:

Έχουμε απολαύσει μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Mercedes-Benz και είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία στην επόμενη εποχή της Formula 1.

Η τεχνογνωσία, η υποστήριξη και η τεχνολογία που φέρνει η Mercedes ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις φιλοδοξίες της ομάδας μας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Αυτή η μακροπρόθεσμη συμφωνία με τη Mercedes είναι ένα θετικό βήμα και αποτελεί μέρος των στόχων μας για το μέλλον, ενώ θα διατηρήσουμε την τεχνογνωσία και τις ικανότητές μας στο σχεδιασμό και την κατασκευή στο εσωτερικό της ομάδας.

Από την μεριά του, ο Toto Wolff, επικεφαλής της Mercedes-Benz Motorsport σχολίασε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε πως η Williams Racing είναι η δεύτερη πελατειακή ομάδα που θα προμηθεύουμε για τους κανονισμούς της μονάδας ισχύος του 2026. Τα σημερινά νέα υπογραμμίζουν τη δύναμη της προσφοράς της Mercedes-Benz στην F1 και, κυρίως, όχι μόνο επικυρώνουν, αλλά ενισχύουν τη συνολική μας στρατηγική στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από το 2014, συνεχίσαμε να χτίζουμε και να αναπτύσσουμε τη σχέση μας με τη Williams. Καθώς η Williams συνεχίζει να θέτει τα θεμέλια για να μάχεται στο μπροστινό μέρος του grid, ανυπομονούμε να τους υποστηρίξουμε με την παροχή της μονάδας ισχύος μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...