Ο Massa μηνύει FIA, FOM και Bernie Ecclestone για το σκάνδαλο “crashgate”

Σχετικά άρθρα

Εκπρόσωποι του Felipe Massa, επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ο 42χρονος Βραζιλιάνος πρώην οδηγός της Formula 1 κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου κατά της FIA, της FOM και του Bernie Ecclestone για το σκάνδαλο “crashgate” του Grand Prix της Σιγκαπούρης το 2008.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Massa ο πιστεύει ότι το αποτέλεσμα του αγώνα στη Marina Bay θα πρέπει να ακυρωθεί, καθώς εξαιτίας αυτού ο Βραζιλιάνος θεωρεί ότι έχασε το πρωτάθλημα οδηγών του 2008 από τον -τότε οδηγό της McLaren- Lewis Hamilton.

Να θυμίσω ότι ο οδηγός της Renault, Nelson Piquet Jr, τράκαρε εσκεμμένα για να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας, κάτι που επέτρεψε στον Fernando Alonso να πάρει τη νίκη.

Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, ήταν ο Felipe Massa (Ferrari), ο τότε αντίπαλος του Hamilton (McLaren) για τον τίτλο, δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί στο συγκεκριμένο αγώνα, αφού τερμάτισε 13ος μετά από ένα λανθασμένο pitstop, ενώ ο Hamilton είχε τερματίσει 3ος και πήρε 6 βαθμούς. Αυτοί αποδείχθηκαν καθοριστικοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Hamilton, ο οποίος στο τέλος της σεζόν είχε συγκεντρώσει 98 βαθμούς και ο Massa 97, τερματίζοντας δεύτερος.

Στην ανακοίνωση της, η βραζιλιάνικη δικηγορική εταιρεία Vieira Rezende Advogados αναφέρει ότι ο Massa ζητά από τη FIA να δηλώσει ότι παραβίασε τους κανονισμούς της αποτυγχάνοντας να διερευνήσει έγκαιρα το ατύχημα του Nelson Piquet Junior στο Grand Prix της Σιγκαπούρης το 2008 και ότι δεν ενήργησε σωστά.

Διάβασε ακόμα

O Massa ζητά αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων για την απώλεια του πρωταθλήματος του 2008

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...