Η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου με μήκος 42.580μ στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου βρίσκεται πλέον στην Κίνα και συνδέει τις πόλεις Qingdao και Huangdao. Τι μήκος έχει; Λίγο μεγαλύτερο από την απόσταση του μαραθωνίου (42.195μ). Το μήκος της γέφυρας ανέρχεται στα 42.580μ και για την κατασκευή της εργάστηκαν συνολικά 10.000 άτομα. Γύρω στα 6 δις ευρώ χρειάστηκαν ώστε κατασκευαστεί η γέφυρα με τα έργα να ολοκληρώνονται μέσα σε 4 χρόνια.

Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η γέφυρα στην λίμνη Pontchartrain Causeway της Louisiana η οποία είναι μικρότερη κατά 4 χλμ περίπου, αφού έχει μήκος 38.442μ.

Η γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 και συνολικά 30.000 αυτοκίνητα θα διέρχονται καθημερινώς από τις 6 λωρίδες της!

[Πηγή: Telegraph | Photo Copyright: Credit: WENN.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...